Foto: Jure Banfi
Na uradni klubski strani Nogometnega kluba Maribor so objavili pogovor s trenerjem Damirjem Krznarjem po novem razočaranju ob porazu v Kidričevem.

Za Nogometni klub Maribor je posijal žarek upanja po četrtkovi prekinitvi negativne serije, toda že v nedeljskem večeru je sledil nov neprijeten udarec v obliki poraza proti Aluminiju.

»Spet smo padli na osnovah, torej na agresiji, bojevitosti in prizadevnosti. Nogometaši Aluminija so bili v vsakem dvoboju trdnejši, močnejši, hitrejši, vsaka nikogaršnja oziroma 'druga' žoga je bila njihova. Ko si takšen, te nogomet nagradi. Mi pa nismo odgovorili na enak način. Tekmo brez veliko priložnosti so tekmeci končali s polnim izplenom, mi pa smo imeli le nekakšno pobudo v uvodnih dvajset minutah, nato skoraj nič omembe vrednega. V drugem polčasu je bilo z igralcem manj težko prihajati v priložnosti, te dve, tri, ki smo jih imeli, pa smo zlahka zapravili,« ni skrival razočaranja po porazu v Kidričevem trener Damir Krznar.

Ob vseh težavah, s katerimi se sooča Maribor, so tokrat zaradi izključitve Marka Božića skoraj ves drugi polčas odigrali z igralcem manj.

»Zagotovo se je z desetimi težje podati v večje tveganje. Toda ekipa se je odzvala in pokazala željo, ki smo jo med igro 11:11 pogrešali. Vse skupaj pa je bilo premalo, da bi odšli zadovoljni iz Kidričevega. Še vedno igramo v valovih, s prevelikimi nihanji. Po nekaj dobrih prodorih nismo bili dovolj konkretni in učinkoviti, potem pa iz nepotrebne podaje v sredino prejeli zadetek, ki je bil odločilen,« je za uradno klubsko stran dejal krznar.

»Glede na spoznanje, da je pred tremi dnevi nastopila enaka ekipa in bila povsem drugačna glede energije, samozavesti, se je še težje sprijazniti z razpletom. Videli smo luč na koncu predora po zmagi proti Radomljam, hitro je prišla naslednja tekma. Morda bi se morali odzvati s tremi, štirimi spremembami v enajsterici in bi imeli večjo svežino. Toda prav nič ni nakazovalo, da fantje ne bi zmogli ponoviti uspešne predstave. Kljub temu pa nismo imeli premajhne količine teka in moči, ampak nismo izpolnili meril glede agresivnosti, prizadevnosti.

Moramo biti bojevniki. Na trenutke smo pokazali, da zmoremo, tokrat pa znova padli na osnovah, čeprav je bila celotna ekipa sestavljena kot proti Radomljam. Videli smo dva povsem drugačna obraza enakega moštva znotraj treh dni, kar je velik izziv za nas,« je še komentiral Krznar.

Vmesna zmaga ni bila dovolj za izhod iz krize. Po treh dneh se je ponovila tekma, ko je manjkalo preveč zadev, da bi predstava dobila pozitivno oceno: »Znova smo med tekmo sprejeli preveč napačnih odločitev, najbolj pa je moteče, da smo padli na tem, kar smo opozarjali. To mi povzroča največjo skrb. Agresivnost je beseda, ki smo jo najbolj pogosto omenjali v preteklih treh dneh. Ko je prišla tekma, pa je nismo imeli.«

S tem porazom se je Maribor vrnil v obdobje pred četrtkovim dvobojem proti Radomljam: »V tem trenutku ni lahko. Glede na streznitev, ki smo jo doživeli, ne samo v Kidričevem, ampak že na številnih prejšnjih tekmah. To je tisti del trenerskega posla, od katerega bežiš. V našem primeru ostaja vtis, kot da opravljamo Sizifovo delo. Potiskamo kroglo v hrib, ki se nato, ne glede na to, do kod jo spravimo, vedno znova skotali nazaj proti dolini.«

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
ah (ni preverjeno)

Pa daj nea ga bluzi Krznarček. Vi osnov še osvojili niste, kaj šele da bi padli na njih... Vi ste na žalost v breznu zdaj... ;)

Surfeiter (ni preverjeno)

maribor je gotof
Razterati vse od igralcef do vodstva
Poklicati Zahoviča
da ustvari novo firmo
Novi NK Maribor
Sedanji NK maribor je u kurcu

In reply to by ah (ni preverjeno)

sava (ni preverjeno)

Šuler in Krznar pa dajta spokajta že enkrat iz Maribora!

Mbb (ni preverjeno)

Šuler je grobar NK Maribor.

Starejše novice