Mura je včeraj v infarktni končnici tekme prišla do zmage nad Koprom in drži priključek z vodilnim dvojcem - Olimpijo in Mariborom. Nad sodniškimi odločitvami je po tekmi besnel predsednik Kopra Ante Guberac.

V zadnjem času se v slovenskem nogometnem prostoru vse preveč govori o tistih, ki bi morali biti čim bolj nevidni - o sodnikih. Tudi po včerajšnji tekmi med Muro in Koprom ni bilo nič drugače.

Tokrat so šle sodniške odločitve glavnega sodnika Davida Šmajca bolj v korist Mure. Slednji dvakrat ni opazil igranja z roko Dragana Lovrića, enkrat v kazenskem in drugič izven kazenskega prostora.

Njegova piščalka je obakrat ostala nema, kar je izredno razburilo delegacijo Kopra v Murski Soboti.

Je možen celo bojkot pokalne tekme?

Po tekmi tako med zbrane novinarje ni stopil trener ali kateri od igralcev Kopra, ampak predsednik kluba Ante Guberac.

Ta ni izbiral besed in je konkretno udrihal po sojenju v slovenski ligi.

»Očitno smo v tej ligi nezaželeni. To ni prvič ne zadnjič, to se je dogajalo tudi na prejšnjih tekmah. Mislim, da danes Koper pod nobenim pogojem ni imel priložnosti zmagati. Igrali smo proti Muri in proti sodnikom. Pokal pa bomo videli, če bo na tak način sojenje, potem normalno, smo tudi iz pokala izločeni. Bomo fer in odigrali še te tri tekme do konca. Cel stadion je videl roko, to samo slep človek ne vidi,« je besnel Guberac.

Poglejte si celotno izjavo, kjer je omenil tudi možnost bojkota pokalne tekme in marsikaj drugega.

Komentarji (2)

Zdravko Lajh (ni preverjeno)

Bravo gospod Guberac.
Sodniki so res sramota slovenskega nogometa, razen zelo redkih izjem. Zelo redke so tekme, ko ni očitno navijanje za eno ali drugo ekipo (po navadi je to Olimpija).

11 (ni preverjeno)

Poznam tega sodnika Šmajca pa dvomim, da ta osebek dela napake namerno. Enostavno ta posel ni za njega. Z pomočjo botrov mu je sicer uspelo priti na 1. ligo. Razne regije imajo kao neke kvote sodnikov in zato kvalitete ni. Tudi ta Guberac je svojega denarja vreden. Verjetno mu je želja, da sodniki sodijo v njegovo korist kot je to bilo nekoč.

Starejše novice