Da Žan Kolmanič odhaja v ligo Major League Soccer, so včeraj potrdili na uradni spletni strani Nogometnega kluba Maribor, zapisali so, da gre za »donosen prestop«. Toda ameriški mediji pišejo le o posoji z možnostjo odkupa.

Že včeraj pozno zvečer so v Ljudskem vrtu uradno potrdili, da Žan Kolmanič, levi bočni branilec Nogometnega kluba Maribor, zapušča vrste vijoličastih. kot smo že pred tem razkrili, se iz Ljudskega vrta seli onkraj luže v tamkajšnjo najmočnejšo ligo Major League Soccer.

Prestop je že potrjen in naj bi se odvil v prihodnjih dneh, so sporočili iz kluba. Predvidoma bo Kolmanič domače okolje zapustil po tekmi z Muro, ki bo odigrana 14. marca, torej en dan pred njegovim odhodom.

Nogometni klub Maribor je včeraj sporočil, da gre za donosni prestop, ameriški mediji in tudi klub Austin FC, kamor se seli Kolmanič, pa pišejo, da gre za posojo z možnostjo odkupa.

V Nogometnem klubu Maribor pravijo, da vsebine pogodbe ne morejo komentirati.

Uvodni dogovor naj torej bil posoja do konca sezone in potem možnost odkupa, v kolikor se bo Kolmanič dokazal in si priboril mesto v ekipi, pišejo ameriški mediji. Prestop v Austin FC naj bi bil vreden približno milijon in pol in je torej v veliki meri odvisen od igralca samega in njegovega vsakodnevnega dokazovanja na zelenicah v letu 2018 ustanovljenega teksaškega kluba.

Sezona v Major League Soccer se predvidoma v »normalnih« okoliščinah začenja tretjega marca, kar je letos premaknjeno za štirinajst dni, tako da bo mladi branilec Nogometnega kluba Mariboru na voljo nekoliko dlje, kot bi bilo to običajno.

Liga, v kateri je zaigral tudi Zlatan Ibrahimović

Vzpon nogometa v Združenih državah Amerike dokazujejo igralci kova Wayne Rooney, Steven Gerrard in seveda David Beckham, ki je nekako začetnik vala evropskih zvezdnikov, ki so predvsem na stara leta zaigrali v tej ligi.

Še danes pa si tam kruh služijo igralci, kot je Gonzalo Higuain, ki igra prav za Beckhamov novo ustanovljeni Inter Miami.

Kolmanič je za uradno spletno stran Nogometnega kluba Maribor sicer dejal: »Po sedmih letih v vijoličastem dresu je prišla res zanimiva priložnost za odhod. Hvaležen sem klubu za zaupanje, hkrati pa vesel, da lahko naredim naslednji, velik korak na razvojni poti. Pozanimal sem se o ligi, o vsem, kar me čaka. Bo nekaj novega, čaka me drugačna izkušnja, kot smo je vajeni v evropskem nogometu, a verjamem, da MLS pomeni zame dober izziv.«

»Odkar sem začel redno igrati, je kar hitro prišla ponudba, ki pa je ne gre zavrniti. Čas hitro gre, to obdobje od U15 do članov je hitro minilo in zdaj je čas za nov korak. Pripravljen sem na nov izziv,« za spletno stran kluba še dodaja Kolmanič.

V vsakem primeru v MLS vsaj do oktobra

V kolikor se Kolmaničevim novim delodajalcem ne uspe uvrstiti v končnico, bo Kolmanič v Ameriki ostal, vsaj do zaključka sezone, ki tam traja približno do konca meseca oktobra.

Ameriško prvenstvo se v nasprotju s slovenskim igra v enem koledarskem letu.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice