Slovenski motokrosist Tim Gajser je na dirki svetovnega prvenstva razreda MXGP v nizozemskem Valkenswardu osvojil drugo mesto, poroča STA.

Po zmagi v prvi vožnji in drugem mestu v drugi ga je premagal le domačin Jeffrey Herlings.

Po poročanju STA je svetovni prvak Tim Gajser startni položaj izbiral šele kot 33., saj je imel v soboto na kvalifikacijah težave zaradi okvare motorja. A danes se je že takoj v prvi vožnji prebil v vodstvo, za preboj na vrh je potreboval le en krog, nato pa je v težkih razmerah v dežju in na razmočeni progi brez težav zmagal z več kot 20 sekundami naskoka pred Herlingsom.

V drugi vožnji je bil scenarij podoben, Gajser se je hitro prebil naprej, a tokrat je obstal na drugem mestu za Herlingsom. Ob zadnjem poskusu napada dva kroga pred koncem je tudi padel, tako da se je moral sprijazniti z drugim mestom. To je pomenilo tudi drugo mesto na dirki, čeprav sta s Herlingsom končala pri enakem seštevku točk, 47. Skupno tretji je bil Litovec Arminas Jasikonis, ki je bil v obeh vožnjah tretji, še poroča STA.

V preizkušnji razreda MX2, kjer nastopa Jan Pancar, je dirko dobil Francoz Tom Vialle pred rojakom Maximom Renauxom, tretji je bil Belgijec Jago Geerts. Pancar je bil v prvi vožnji 28., v drugi pa je z 20. mestom privozil do prve točke v sezoni. Skupno je bil na dirki 26, še poroča STA.

Starejše novice