Foto: Borut Birsa
Že petič se bodo kolesarji in ljubitelji športa podali na kolesarski podvig. V duhu prijateljstva in dobrodelnosti bodo prekolesarili 335 kilometrov dolgo pot po Sloveniji. Organizatorji pričakujejo več kot 200 kolesarjev.

Diagonala335 spodbuja zdrav način življenja, namenjena je predvsem prijateljskemu kolesarjenju in podpori mladim športnikom. Pod sloganom 'Zmigajmo Slovenijo' spodbujajo gibanje in zdrav način življenja.

To ni maraton kot tudi ne tekmovanje, ampak kolesarjenje v duhu prijateljstva in dobrodelnosti, kjer je ob zbiranju denarja za mlade nadarjene ključna tudi promocija gibanja.

Pričakujejo več kot 200 udeležencev

Strasten kolesar in idejni vodja projekta Simon Eržen letos kolesarski podvig organizira že petič. Na startu pričakujejo okoli 220 kolesarjev, ki bodo v soboto, 19. junija, prevozili celotno traso od vasi Trdkova na tromeji Slovenije, Avstrije in Madžarske do cilja v Portorožu.

A sodelujoči si lahko izberejo tudi »traso po meri«. Lahko se priključijo Diagonal'ci, 133 kilometrski trasi s startom v Ljubljani in ciljem v Portorožu, ali pa se karavani priključijo kjerkoli ob poti.

Častni ambasador podviga je Jakov Fak

Ker gre za peto obletnico, so organizatorji skrbno izbrali tri ambasadorje in enega častnega ambasadorja. To je postal biatlonec Jakov Fak, ki je povedal, da se je projektu z veseljem pridružil, ker jih združujejo vrednote družbene odgovornosti. 

»Med temi je prva dobrodelnost, saj se zbirajo sredstva za podporo mladim, nadarjenim športnikom! Druga pa, čeprav nič manj vredna, spodbuda h gibanju in s tem zdravemu življenjskemu slogu. Poleg vsega pa tudi sam veliko časa za trening preživim na kolesu in mi je kolesarstvo tudi sicer blizu,« je povedal Fak. 

Organizatorji so k sodelovanju povabili še tri srčne in strastne športnike, in sicer Andrejo Gulič, Roka Potočnika in Tino Žarki.

Diagonala335 po novem s svojo himno

»Udeleženci prejšnjih let že vedo, da za veselo vzdušje po celotni poti skrbi 'naš' harmonikar Rok Furman,« pravijo organizatorji. A letos ima Diagonala335 še eno novost, in sicer svojo himno. Ta bo zagotovo poskrbela za še boljše vzdušje in vlivala energijo. 

»Podobno kot sam projekt, je himna nastajala entuziastično in srčno,« dodajajo organizatorji. 

Častni pokrovitelj dogodka je Borut Pahor 

Letošnja Diagonala335 poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja. »S to gesto je predsednik javno podprl naša prizadevanja, poslanstvo in vizijo! To je za nas izjemna potrditev in podpora uspehom, ki jih bomo še dosegali,« pravijo organizatorji. 

Že od prvega dne je ključni sestavni del projekta Diagonala335 dobrodelnost, saj s kolesarskim podvigom zbirajo sredstva v podporo mladim, nadarjenim športnikom iz socialno šibkih okolij. 

Letos bodo to počeli v sklopu projekta Botrstvo v športu, ki ga vodita Fundacija za športnike pod okriljem Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenje športnih zvez ter Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje.

Komentarji (1)

Armstrongić (ni preverjeno)

Častni pokrovitelj dogodka je Borut Pahor ! ! ! Fantje letos me ne bo ,ker ne prenesem tega tipa in njegovega sprenevedanja ter lažnega humanitarstva in dobrodelstva . Čao.

Starejše novice