Mikaela Shiffrin je zmagovalka superveleslaloma za svetovni pokal alpskih smučark v Banskem.

Američanka Mikaela Shiffrin je za zmago, svojo 66. v svetovnem pokalu, za 29 stotink sekunde premagala Italijanko Marto Bassino in za 70 stotink Švicarko Laro Gut - Behrami na drugem in tretjem mestu.

Ilka Štuhec je konec tedna v Pirinskem gorovju zaokrožila z 20. mestom. Trenutno edini slovenski predstavnici na ženskih smukih in superveleslalomih Bansko ne bo ostal v najboljšem spominu.

Proga je bila za Mariborčanko veliko preveč veleslalomska in zavita. Preizkušnji v smuku je končala na 18. in 19. mestu, superveleslalom pa na 20. Na vseh treh preizkušnja je bil njen zaostanek večji od dveh sekund za zmagovalko, na nedeljski tekmi je njen zaostanek znašal 2,67 sekunde.

Shiffrinova je zelo dobro opravila konec tedna v Bolgariji, na petkovem smuku je zmagala, sobotni smuk je končala na četrtem mestu, v nedeljo pa je na svoj seznam dodala še eno zmago, poroča STA.

V treh dneh tekmovanj v Banskem je osvojila kar 250 točk in ima po polovici izpeljanih ženskih tekmah, 21 od 40, na vrhu razpredelnice 1225 točk. Italijanka Federica Brignone, ki je danes odstopila, na drugem mestu zaostaja 370 točk, danes šesta Slovakinja Petra Vlhova na tretjem mestu pa 395 točk.

Shiffrinova je z zmago na tretjem superveleslalomu sezone prevzela tudi vodstvo v posebnem seštevku discipline. Danes četrta Švicarka Corine Sutter je morala predati rdečo majico.

Ženska karavana se bo po Banskem preselila na olimpijsko progo nad Sočijem v Rozo Hutor, kjer bosta 1. in 2. februarja na sporedu smuk in superveleslalom.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice