Foto: Jure Banfi
Mestna nogometna liga bo pomembna zapuščina projekta evropskega prvenstva UEFA do 21 let in bo v Mariboru potekala tradicionalno. Predstavniki mestnih četrti in krajevnih skupnosti bodo prijave zbirali vse do 5. marca 2021.

Mestna nogometna liga oziroma nogometna liga mestnih četrti in krajevnih skupnosti bo zaživela v sklopu promocijskih aktivnosti evropskega prvenstva UEFA do 21 let v Mariboru, ki ga bo gostil Maribor marca in junija letos, in bo pomembna zapuščina dogodka.

Liga bo potekala vsako leto, sodelovale pa bodo ekipe mestnih četrti in krajevnih skupnosti Mestne občine Maribor, skupaj 17 ekip.

Mestna nogometna liga bo potekala po pravilih Slovenske malonogometne zveze SMZ – Liga Ena. V ligi bodo lahko sodelovale ekipe, sestavljene iz neprofesionalnih nogometašev različnih starosti, in stalnim prebivališčem v mestni četrti, ki jo zastopajo.

Šest plus ena

Ekipe bodo sestavljene po sistemu šest igralcev in en golman, ter do največ pet spremljevalcev. Vsaka sodelujoča ekipa bo prejela kompletni dres za vsakega člana ekipe in trenirke.

Ker je namen lige omogočiti sodelovanje čim širšemu spektru rekreativnih nogometašev, člani ekip ne smejo biti profesionalni nogometaši, ki igrajo in so registrirani v prvi ali drugi slovenski nogometni ligi, tudi malega nogometa in posamezniki, ki igrajo in so registrirani v katerikoli tuji nogometni ligi, tudi malega nogometa.

Pogoji za prijavo občanov:

  • stalno ali začasno prebivališče igralcev in članov ekipe mora biti v mestni četrti Mestne občine Maribor, ki jo bo ekipa zastopala,
  • vsaj dva člana ekipe morata biti starejša od 30 let, saj želimo poudariti pomembnost medgeneracijskega sodelovanja.

Zainteresirani občani se lahko prijavijo pri referentih svojih mestnih četrti in krajevnih skupnosti, najkasneje do petka, 5. marca 2021.

Prizorišče Mestne nogometne lige bo Športni park Tabor 

Tekme bodo potekale v obliki turnirjev, glede na število prijavljenih ekip, in sicer po sistemu »vsak z vsakim«.

Glede na trenutno epidemiološko situacijo bo liga potekala v času od aprila do junija 2021 oziroma kot bodo dovoljevale epidemiološke razmere.

Turnirji se bodo izvajali ob sobotah in nedeljah na treh igriščih z umetno travo v Športnem parku Tabor, v velikosti 50 x 30 metrov z goli v velikosti 5 x 2 metra.

Nagrade za najboljše ekipe 

Najboljše ekipe bodo v letu 2021 predstavljene javnosti v sklopu promocijskih aktivnosti tekem UEFA evropskega prvenstva do 21 let.

Zmagovalna ekipa turnirja bo kot predstavnica Mestne nogometne lige na travi sodelovala na finalnem turnirju Slovenske malonogometne lige – Lige Ena, predvidoma meseca maja 2021. Prav tako bo zmagovalna ekipa zastopala naše mesto na mednarodnem turnirju v malem nogometu SOCCA 2021, ki bo predvidoma septembra 2021.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dd (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

FUL VAM BOJO TO DOVOLILI IGRAT JA HAHAHA, MOGOČE LETA 2026, KAJ STE NORI DA BI SE LJUDJE PREHLADILI ČE BI IGRALI NOGOMET

11 (nepreverjen)

Vaški posebnež nehaj.

In reply to by dd (nepreverjen)

Starejše novice