Foto: Jure Banfi
Rokometni klub Maribor Branik je pred dnevi po skromni sezoni sklenil prvoligaško zgodbo. Od Dvorane Tabor se je že poslovil trener Luka Žvižej, ki bo v prihodnje aktiven v sosednji Avstriji.

Kakšna bo prihodnost mariborskega rokometa? Branik se je po skromnih rezultatih poslovil od prvoligaške druščine. 

Vodstvo kluba pred dnevi ni izključilo možnosti, da bi članska ekipa v novi sezoni igrala v tretjem razredu slovenskega rokometa, že pred zadnjo tekmo pa je bilo jasno, da Dvorano Tabor zapuščajo številni rokometaši.

Vijoličasti so se pred zadnjo domačo tekmo poslovili od kapetana Tadeja Soka, ki je dres Maribora nosil kar 11 sezon, najboljšega klubskega strelca Simona Razgorja ter od Filipa Jerenca, Izidorja Budje, Nejca Planinška in Jureta Hedla.

Zdaj je potrjeno tudi to, da se od mariborske zasedbe pričakovano poslavlja tudi dosedanji trener Luka Žvižej. Bivši reprezentant Slovenije je namreč že našel novega delodajalca, v prihodnje bo deloval v sosednji Avstriji.

Ostaja na Štajerskem

Starejši o bratov Žvižej ostaja na Štajerskem, saj bo v novi sezoni vodil avstrijski klub HSG Xentis Bärnbach/Köflach. Gre za sredino iz bližine Voitsberga, nekaj kilometrov zahodno od Gradca, ki je v minuli sezoni zasedla zadnje mesto v prvi avstrijski ligi.

Klub bo sicer tudi v prihajajoči sezoni igral med avstrijskimi prvoligaši, saj je eden od konkurentov izstopil iz lige, Žvižej pa je že predstavil svoje cilje:

»V prvi ligi hočemo napredovati. Najpomembneje pa je, da bodo našo ekipo na srednji rok sestavljali predvsem avstrijski in igralci iz okolice. Vsi moramo dati vse od sebe, da znova dvignemo klub!«

Vodstvo štajerskega kluba pričakuje, da se bo ekipa s Celjanom na čelu izognila boju za obstanek.

Komentarji (2)

CathyMcCarty (ni preverjeno)

I’m making 80 US dollars for every hr. to finish some internet providers from home. I absolutely never thought it would try and be reachable anyway. My comrade mate got $13k just in about a month effectively doing this best task and furthermore she persuaded me to profit. Look at additional subtleties going to
this article..__________ https://onlineweb76.blogspot.com/

44 (ni preverjeno)

Škoda za Mb...vse pocasi tone...
Srecno naprej

Starejše novice