Ilka Štuhec, slovenska predstavnica v hitrih disciplinah v svetovnem pokalu alpskih smučark, je po spodbudnem šestem mestu na sobotnem smuku na progi Kandahar v Garmisch-Partenkirchnu danes osvojila še 20. mesto na superveleslalomu, poroča STA.

Na superveleslalomu je zmagala Švicarka Corinne Suter. Ilka Štuhec pa je že takoj v cilju vedela, kaj je šlo narobe.

Štuhčeva je za STA povedala: »Seveda sem takoj po prihodu v cilj vedela, kaj je šlo narobe. Sama linija vožnje je bila sicer dobra, bila pa sem preveč zadržana, sploh nisem 'pošteno zasmučala', pač pa le držala idealno linijo.«

»V Garmischu mi je končno znova uspel dober smuk, zelo sem zadovoljna s smukaškim delom. Superveleslalom pa je v tem trenutku zame še vedno večji izziv, tudi danes je bilo tako,« je še za STA dodala edina slovenska predstavnica na tekmah svetovnega pokala v hitrih disciplinah.

Težke pogoje na Kandaharju je opisal Aleš Sopotnik, ki je v Ilkini ekipi serviser in pomočnik trenerja. Za STA je povedal, da je »proga bila pravzaprav na meji sprejemljivega. Trenerji in spremljevalci sploh nismo mogli biti na progi. Ledene ploskve, agresiven sneg, ponekod dober oprijem, spet drugje zelo slab, zato je bilo toliko zdrsov. Če dodam še, da je bila vidljivost optimalna samo v senci, lahko zaključim, da so bile razmere za smučanje res težke. V zadnjih petih letih v tem smislu ni bilo prav veliko težjih tekem. Tudi zato odstopi in poškodbe. Veseli smo, da se je za našo Ilko v tem smislu dobro izšlo. To so tiste tekme, ki jih je potrebno 'preživeti', vzamejo ogromno energije.«

Najbolj zadovoljna s koncem tedna v Bavarskih Alpah je Švicarka Suterjeva, ki si je po smukaški rdeči majici nadela še superveleslalomsko. Trenutno vodilni smučarki v skupnem seštevku obeh hitrih disciplin sta družbo na superveleslalomskih stopničkah delali Avstrijka Nicole Schmidhofer in rojakinja Wendy Holdener.

Ženski del svetovnega pokala se bo naslednji konec tedna, 15. in 16. februarja, z veleslalomom in slalomom nadaljeval v Kranjski Gori, še poroča STA.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice