Kornati.
Obiskovalci, ki obiščejo naše južne sosede, na družbenih omrežjih pogosto delijo fotografije lepot Hrvaške. Tukaj je seznam tistih lokacij, ki najpogosteje pristanejo na fotografijah in na spletu.

Na portalu GetByBus so že tretje leto zapored pripravili seznam petdesetih najbolj priljubljenih Instagram lokacij na Hrvaškem.

Podatke so pridobili na podlagi Googlovih pregledov in števila omemb posamezne lokacije na družbenem omrežju Instagram.

Na seznamu se je znašel Nacionalni park Brioni, morske orgle v Zadru, amfiteater v Puli, grad Trakoščan, jezero Jarun v Zagrebu, Zagrebška katedrala in Park Maksimir, narodni park Mljet, Staro selo v Kumrovcu, Trdnjava Lovrijenac v Dubrovniku in mnoge druge naravne ter kulturne znamenitosti. 

Katere destinacije so se uvrstile med top 10? 

10. Rt Kamenjak

Na najbolj južnem koncu istrskega polotoka najdemo rt Kamenjak. Krasijo ga številni zalivi, jame, skrite plaže in 11 majhnih, nenaseljenih otočkov. Po tamkajšnji pokrajini naj bi se nekoč sprehajali tudi dinozavri, na kar še danes opozarjajo njihovi odtisi.

9. Naravni park Biokovo

Biokovo je dolga gorska veriga Dinaridov, ki se zelo strmo vzpenja nad celotno Makarsko riviero. Z razglednih točk se odpira osupljiv panoramski razgled na pokrajino. Po gorovju je speljana celo asfaltirana cesta, kar privabi mnoge turiste.

8. Plaža Zlati rt, Brač

Zlati rt je najbolj znana plaža na Jadranu. Nahaja se ob mestu Bol, ki je najstarejše mesto na otoku Brač. Plaža je peščena in ima povsem unikatno obliko, ki jo zaradi vpliva vetrov, morskih valov in tokov spreminja. Dolga je skoraj kilometer in je ena najbolj priljubljenih lokacij za jadranje na deski.

7. Dubrovniško mestno obzidje 

Dubrovniško mestno obzidje velja za enega največjih in najbolje ohranjenih obrambnih sistemov iz srednjega veka. Je najbolj prepoznavna znamenitost starega mestnega jedra pod Unescovo zaščito. Obzidje je dolgo skoraj dva kilometra in vsebuje številne trdnjave, stolpe in bastije. Poleg tega je pogled s sten popolnoma očarljiv.

6. Dioklecijanova palača

Dioklecijanova palača v Splitu je eden najbolje ohranjenih primerov rimske arhitekture na svetu. Je Unescov seznam svetovne dediščine. V njej je želel starost preživeti rimski cesar Gaj Aurelij Valerij Dioklecijan.

5. Nacionalni park Kornati

Kornati so najbolj razčlenjeni del jadranske obale. Arhipelag je sestavljen iz 89 otokov in čeri. Nacionalni park Kornati je zelo priljubljen med navtiki, zaradi izjemno zanimivega podvodnega sveta ga obožujejo tudi potapljači.

4. Makarska Riviera

Makarska riviera, ki leži v senci Biokova, je polna naravnih lepot in kulturno-zgodovinskih zanimivosti. Za 60 kilometrov dolg primorski pas so značilni zalivi s prodnatimi plažami in globokim čistim morjem. 

3. Plaža Zrće, Pag

Plaža Zrće na otoku Pag je ena najpopularnejših plaž na svetu in je idealna lokacija za ljudi, ki želijo med dopustom doživeti zabavo v klubih na prostem. Klubi, kot so Papaya, Kalypso in Aquarius pogosto gostijo nekatere najbolj znane obraze z elektronske scene. Za dodatno zabavo so na voljo tudi športne aktivnosti. 

2. Narodni park Krka

Narodni park Krka je eden najbolj obiskanih narodnih parkov na Hrvaškem. Razteza se ob reki Krki, največja znamenitost pa je Skradinski buk, ob katerem je čudovita promenada. Poleg tega je v Narodnem parku Krka najstarejša hidroelektrarna v Evropi. 

Park je lep v vseh letnih časih, še posebej je očarljiv jeseni, ko narava spremeni svoje barve.

1. Narodni park Plitvička jezera

Narodni park Plitviška jezera je najbolj obiskan narodni park na Hrvaškem in eno najbolj obiskanih krajev v tem delu Evrope. Šestnajst jezer v modrozelenih pastelnih barvah se v slapovih zliva drugo v drugo in tvori povezano celoto. Največji je Veliki slap z višino 78 metrov. Plitvice so od leta 1979 na Unescovem seznamu svetovne naravne dediščine.

Komentarji (2)

krneki99 (ni preverjeno)

dajte malo pisat o drugih sosednih državah, sej ne obstaja samo hrvaška....

Brilliance (ni preverjeno)

Ta "clanek" bi moral biti oznacen kot "PROMO" , saj je samo reklama....

Starejše novice