Foto: Fb/3LHD.
Fotografije vas bodo pustile brez besed.

Potem ko je občinski svet na seji 21. maja sprejel odločitev o spremembah in dopolnitvah urbanističnega načrta »Kupari I«, se je odprla pot za naslednjo fazo realizacije projekta Kupari Dubrovnik Resort, piše Jutarnji list.

Arhitekturni biro 3LHD je na svojih spletnih straneh predstavil izgled bodočega Kupari Dubrovnik Resorta.

Projekt rekonstrukcije bo maksimalno izkoristil lokacijo obstoječih zgradb, da bo zagotovil pogled na plažo in morje hrvaške obale. Letovišče bo zaradi lege v naravni dolini, obdani s strmimi pobočji, ki bodo ostala nedotaknjena, gostom nudilo zasebnost in občutek varnosti. 

Obstoječe hotelske strukture na vznožju pobočja na obeh straneh parcele bodo prenovljene po visokih standardih, z enim petzvezdičnim hotelom na eni strani ter 32 apartmaji in 4 vilami na drugi strani. Zelene strehe in velike steklene površine na fasadah bodo omogočile, da se nastanitvene enote popolnoma zlijejo z naravnim okoljem. 

Hotel Grand bo obnovljen kot osrednji del kompleksa s spajem, specializirano restavracijo in banketno dvorano. Podporni prostori in prostori za osebje bodo nameščeni v obstoječih objektih na drgi strani parcele, da bodo ločeni od osrčja kompleksa.

Vsi gostje bodo imeli dostop do plaže, kot tudi do številnih bazenov, kabinami ob bazenu, območji za vodne športe in paviljoni za hrano in pijačo. Obnovljen jadralni klub/restavracija bo osrednja točka nove marine, definirane z novo pristaniško strukturo, zgrajeno za zaščito in nastanitev velikih in majhnih plovil. Obalna sprehajalna pot nad nivojem plaže bo gostom omogočala enostaven dostop do vsebin kompleksa.

Obilje zelenja bo zagotavljalo občutek trajnosti in povezanosti z naravo. Načrti predvidevajo ohranitev obstoječega drevja in ustvarjanje raznolikih vrtov znotraj letovišča - je še navedeno na spletnih straneh Studia 3LHD.

Foto: Fb/3LHD.

Starejše novice