Ko je zagledal, da mu 42-letnik vlamlja v hišo, je stvari vzel v svoje roke - vlomilca je ujel, nato so ga s sosedi zadržali do prihoda policije.

V Šempetru v Savinjski dolini je občan pred dvema dnevoma, v jutranjih urah, zalotil storilca, ki je skozi vrata terase poskušal vlomiti v njihovo hišo.

Storilec je poskušal pobegniti, vendar ga je občan ujel. Med prerivanjem je drugi storilec občana poškropil s solzivcem, vendar je občan kljub temu uspel zadržati storilca, na pomoč pa sta mu priskočila še soseda, ki ju je zbudil hrup. Skupaj so enega vlomilca zadržali do prihoda policistov, drugi je uspel pobegniti.

Policisti Policijske uprave Celje so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je v hišo poskušal vlomiti 42-letni moški, državljan Črne Gore, ki prebiva na območju Policijske uprave Ljubljana. Policisti so kmalu po dejanju v bližini našli še osebno vozilo, s katerim sta  se osumljena pripeljala na kraj. Vozilo je bilo pretekli teden ukradeno v Ljubljani, na njem so bile nameščene tablice, ki pripadajo drugemu vozilu.

42-letnega moškega so s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja velike  tatvine, tatvine in lahke telesne poškodbe, saj je med prerivanjem poškodoval lastnika hiše, privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor. Drugega storilca še iščejo.

42-letnik je bil tudi v preteklosti že pravnomočno obsojen zaradi kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice