Kar 40 kriminalistov opravlja pet hišnih preiskav zaradi zadev povezanih s Štajersko vardo, ki je ta teden razburila slovensko javnost. Hišna preiskava poteka tudi na domu Andreja Šiška, ki je v policijskem pridržanju.

Policija je odvzela prostost dvema osumljencema zaradi kaznivega dejanja ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve, ena od petih hišnih preiskav pa poteka tudi v hiši, kjer živi vodja Štajerske varde Andrej Šiško.

Hišna preiskava v hiši, kje živi Andrej Šiško.

Pred hišo je prispelo večje število policistov in kriminalistov, Šiško pa je med preiskavo svojega avtomobila prisotnim novinarjem sam pojasnil, da trenutno ne more govoriti, saj je v postopku.

Kmalu zatem, je med odhajanjem v svojo hišo pomahal prisotnim kameram in fotografom.

Ščuvanje k nasilni spremembi ustavne ureditve, orožje in droge

»Preiskovalna dejanja se izvajajo na območju PU Maribor in PU Murska Sobota s ciljem zbiranja dokazov in zavarovanja sledov storitve kaznivih dejanj ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve po členu 359/I KZ-1, nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva po 307. členu KZ-1 in neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po čl. 186/I KZ-1,« je danes zjutraj sporočila Generalna policijska uprava.

Policisti obenem pozivajo ljudi k posredovanju morebitnih informacij o sobotnem dogajanju.

V preiskavi navedenih kaznivih dejanj so namreč kriminalisti ugotovili, da je bil določen del oseb, ki so bile 1. septembra 2018 prisotne na zborovanju na območju Apač, s strani organizatorjev zaveden. Zato pozivajo vse osebe, ki bi karkoli vedele o tem dogodku, da se javijo na najbližji policijski postaji, pokličejo na 113 ali anonimni telefon policije 080-1200.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Selim Havic (nepreverjen)

Mene nic kot enega iz javnosti ni razburilo. Hhehe

Starejše novice