Slika je simbolična.
Mariborski policisti so v času martinovanj zaustavili 2055 voznikov, ki so jim odredili preizkus alkoholiziranosti. Kaj je pokazal nadzor?

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes prejel 186 klicev, od tega 91 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. 

Obravnavali so en primer nedovoljenega prehoda državne meje.

V opisanem času so obravnavali tudi:

  • 16 kaznivih dejanj,
  • 15 prometnih nesreč I. kategorije,
  • eno prometna nesreča III. kategorije,
  • enemu vozniku je bilo vozilo zaseženo,
  • osem povoženj divjadi,
  • 12 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega osem na javnem kraju in štiri v zasebnem prostoru.

2055 voznikov preverili s preizkusom alkoholiziranosti

Na območju celotne Slovenije je minuli teden, oziroma v času od 7. do 13. novembra, potekala vseslovenska akcija Slovenija Piha 0.0. 

S to so želeli policisti ob praznovanju martinovega vplivati na zmanjšanje škodljive in tvegane rabe alkohola pri udeležencih v prometu in tvegane rabe alkohola pri udeležencih v prometu in celovito opozoriti na druge škodljive učinke alkohola za posameznika in družbo. 

Glavni namen akcije je bil vse udeležence v prometu opozoriti, da alkohol, droge ali druge psihoaktivne snovi poslabšajo naše psihofizične sposobnosti za varno sodelovanje v prometu ter spodbuditi ljudi k ničelni toleranci do teh snovi v prometu. 

Policisti Policijske uprave Maribor so v navedenem času odredili preizkus alkoholiziranosti z alkotestom 2055 voznikom.

Pri 14 voznikih je indikator pokazal vrednost nad 0,52 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka in pri 34 vrednost do 0,52 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka.

Sedem voznikov so policisti zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali. Prav tako so policisti štirim voznikom odredili strokovni pregled v zdravstveni ustanovi zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
.joj. (nepreverjen)

Aparat je treba vedno kalibrirat na zraku, ker je že v zraku kar nekaj maliganov, preden se da pihati.

Starejše novice