V Zrečah naj bi dva moška v svoje vozilo vabila deklico.

V zadnjem času po celotni Sloveniji poročajo o dogodkih, ko sumljive osebe iz kombijev in osebnih avtomobilov nagovarjajo otroke, jim ponujajo sladkarije in jih vabijo s seboj.

Dva taka primera sta se nazadnje zgodila ob osnovnih šolah Kamnica in II. Osnovni šoli v Slovenj Gradcu, včeraj pa so o nenavadnem dogajanju poročali tudi iz Zreč, kjer naj bi dva neznanca, stara okoli 40 let, nagovarjala deklico, naj prisede v beli Kangoo oziroma podobno vozilo.

Za več informacij smo se obrnili na Policijsko upravo Celje, kjer so nam povedali, da so policisti Policijske postaje Slovenske Konjice včeraj res prejeli prijavo, da se je na cesti v Zrečah, ob pločniku, po katerem je hodila deklica, 15. 11. ustavilo manjše kombinirano vozilo bele barve, v katerem sta bila dva moška, ki sta deklico ogovorila in jo povabila v avto.

Ko je odklonila, sta se odpeljala naprej. Konjiški policisti so takoj začeli zbirati obvestila o dogodku. V omenjenem primeru doslej niso ugotovili elementov prekrška ali kaznivega dejanja, z zbiranjem obvestil ter ugotavljanjem identitete voznika in sopotnika ter njunega namena pa še nadaljujejo.

Dodajajo, da policisti vedno preverijo vsa obvestila in informacije,  ki se nanašajo na tako imenovano ogovarjanje otrok  oziroma domnevne ugrabitve.

Zato tudi tokrat poskušajo ugotoviti identiteto voznika oz. potnikov, predvsem pa namen ogovarjanja otrok in njihovo potencialno ogroženost.

Statističnih podatkov o tovrstnih prijavah posebej ne vodijo, so pa redke. Do sedaj se v nobenem izmed primerov ni izkazalo, da bi šlo za sum kaznivega dejanja.

Nasprotno, v nekaj primerih je bilo ugotovljeno, da so se otroci ob srečanju z »belim ali kombijem druge barve« zaradi predhodnih opozoril v šolah in doma prestrašili in zbežali, ne da bi jih k temu spodbudilo kakršnokoli ravnanje voznika ali potnikov v vozilu.

V nekaterih dosedanjih primerih so policisti ugotovili, da se je vozilo nahajalo na nekem kraju, vendar je bilo z nadaljnjim zbiranjem obvestil in razgovori ugotovljeno, da nahajanje vozila in oseb na določenem kraju ni imelo nobene povezave z otroki ter da otroci niso bili ogroženi.

Imeli so primer, ko se je vozilo ustavilo pred prehodom za pešce in z zvočnim znakom opozorilo otroke, da lahko prečkajo vozišče, a so se otroci »belega kombija« ustrašili in zbežali.

Komentarji (7)

Hahaha (ni preverjeno)

Policija bo vse ulovila in kaznovala ....🤣

SLO (ni preverjeno)

Potrebno je biti na preži in ko se zlikovci ulovijo jim soditi takoj.

Tex Wiler (ni preverjeno)

Očitno uporabljajo Tinder kot naš bivši minister .....

pohorskisvizec

Kateri to tex?

In reply to by Tex Wiler (ni preverjeno)

Surfeiter (ni preverjeno)

Ne veš kdo je Tex Willer? In Kit Carsson? Uuuuuu ... jebo te ... pa kaj si ti življenje zapravil pri farjih, ki vedo vse o Rubby Rossi ... (vem, da veš kateri tip je to) ...

In reply to by pohorskisvizec

pohorskisvizec

Pa kaj jih ne fotografirate, vsak med 8-35 let ima mobiča non stop v roki!

mirs (ni preverjeno)

Prav zato obstaja sum, da gre za načrtne provokacije zoper delo policije. Če interpelacija zoper ministrico ni uspela, je pač treba poskusiti s čim drugim?!

In reply to by pohorskisvizec

Starejše novice