Foto: Policijska uprava Maribor
Mariborski policisti so v preteklem dnevu obravnavali več pomembnejših dogodkov.

Na območju Tabora v Mariboru obravnavajo vlom v gostinski lokal, pri čemer je neznani storilec vlomil skozi vrata, v notranjosti pa odtujil manjši znesek gotovine. Po nestrokovni oceni je nastala skupna materialna škoda tisoč evrov. 

Od moškega zahteval mobitel

Policisti Policijske postaje Maribor I preiskujejo okoliščine kaznivega dejanja ropa. Včeraj, okrog 23.15 naj bi do mlajšega moškega na Smetanovi ulici v Mariboru pristopil neznanec in od njega zahteval mobitel. 

Med njima je prišlo do prerekanja, nakar ga je neznanec udaril ter mu pokazal, da ima nož, ki pa ga ni uporabil. Oškodovanec mu je mobitel izročil in zbežal.

Moped, neprimeren za varno udeležbo v cestnem prometu, zasežen

Policisti  so  včeraj  dopoldne  na  območju  Maribora  v sklopu poostrenih aktivnosti  za  zagotavljanje  varnosti  voznikov enoslednih motornih vozil izvajali  poostren  nadzor. Policista Postaje prometne policije Maribor sta na Zrkovski cesti opazila voznika mopeda, ki na mopedu ni imel nameščene registrske tablice,  policista pa sta, glede na videz vozila, podvomila tudi v tehnično brezhibnost mopeda. Voznika sta pričela ustavljati, vendar ta jasnih in nedvoumnih znakov ni upošteval, z vožnjo je nadaljeval tudi izven vozišča po travnati površini ob gozdu, kjer se je naposled vendarle ustavil. 

V postopku z voznikom sta policista ugotovila, da je moped vozil mladoletnik, 16-letni voznik iz Maribora, ki pa vozniškega izpita za moped še ni opravil.

Zaradi suma, da je vozilo predelano, je bil odrejen izredni tehnični  pregled, pri katerem je bilo ugotovljenih več kritičnih napak tehnične  brezhibnosti (nedelujoča zavora, nameščen nehomologirani izpušni sistem,   manjkajoči vitalni konstrukcijski deli mopeda in  manjkajoča svetlobna telesa), zaradi katerih vozilo ni primerno za varno udeležbo v cestnem prometu. 

Moped je bil zasežen, zoper mladoletnika pa je bil, za ugotovljene  kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa, Zakona o voznikih, Zakona o motornih vozilih in Zakona o ohranjanju narave, podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Foto: Policijska uprava Maribor
Tagi

Komentarji (14)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Evo (nepreverjen)

Maribor je nevarno mesto zato odsvetujem obisk kot svetuje nemška novinarka .

Šumar (nepreverjen)

Za večji del tega članka so krivi yugoviči!!!

In reply to by Evo (nepreverjen)

BOZIDARKAPUCINAR (nepreverjen)

Snajper je zakon

Slo22 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

To je postala katastrofa z temi vozili na motorni pogon. Vse kaj ima motorni pogon bi moral imeto izpit vsaj za am kategorijo oziroma b, pa nima veze al je elektricni skiro ali pa elektricno kolo, 25ccm motorji, za vse bi moral bit izpit. Se najboljse bi blo prepovedat skuterje 25ccm ker so samo na poto tam ko ni kolesarske….

Joze1928 (nepreverjen)

ubi se

In reply to by Slo22 (nepreverjen)

Marko Poliester (nepreverjen)

Pozdravljen Slo22, žal se z vašim komentarjem ne strinjam. Lep Pozdrav

In reply to by Slo22 (nepreverjen)

francek420 (nepreverjen)

Tiho dedek verjetno si star 96 let pa ne mores voziti skuterja.

In reply to by Slo22 (nepreverjen)

Rox03 (nepreverjen)

vrnite mu skuter al ste fukjeni daj ka se nemorjo malo zabavat

LudixRider (nepreverjen)

Res ja

In reply to by Rox03 (nepreverjen)

Peter929 (nepreverjen)

Dragi slo22,
sporocam vam, da nikogar ne briga kaj menite.
Lp,
Peter

Dobraketna (nepreverjen)

HAHAHAHAHA... res enkraten naslov!!! Kje se te predelali totega 16-letnika??? Pa v kaj? Pa kak so ga policaji zmerli? A mogoče s pendrekom? BRUH!!!!!

L (nepreverjen)

#freeludix

Poslušajte me (nepreverjen)

Stanje na cestah in v prometu je odraz dela policije in redarjev . Vsak dan smo priča divjanju po ulicah in cestah Maribora vendar to policije ne prepriča ,da bi izvajali nadzor - razen ob napovedanih vseevropskih akcijah . Območje Tržaške -Proletarskih brigad - Dravograjske -Streliška je postalo dirkališče ,ki samo čaka kdaj bo kateri umrl .

CPP (nepreverjen)

Glede Tržaške-Proletarskih brigad,... če se ne bi ljudje vozili kot "po jajcah" tudi divjanja ne bi bilo. Ne se mi vozit 50 ko je omejitev 70. Enako je na avtocesti, po levem pasu 100... prestrašenčki ki se ne znate "normalno" vozit pojdite raje na javni prevoz in ne ovirajte prometa.

In reply to by Poslušajte me (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice