Slika je simbolična.
Sodišče je obsodilo trojico, ki je aprila pred nočnim klubom do smrti pretepla hrvaškega rokometaša. Med njimi je tudi v Mariboru rojeni 28-letni Anđelo, ki so mu dosodili 18 let zapora.

Tragični dogodek se je zgodil v začetku aprila okoli 3.30 pred makedonskim nočnim klubom Privilege v Skopju, ko so obtoženi po krajšem besednem prepiru napadli hrvaškega rokometaša Denisa Tota, poroča hrvaški Index.hr.

Tot je od udarcev padel in s tilnikom udaril ob asfalt ter izgubil zavest. Osumljenci so ga še naprej udarjali po glavi, nato pa pobegnili. Oseba, zaposlena v nočnem klubu, je poklicala reševalce, nato pa so rokometaša odpeljali v bolnišnico. 

Čeprav je v javnosti sprva zaokrožila informacija, da je rokometaš umrl zaradi zastoja srca, je nato makedonska policija objavila izjavo, v kateri so zatrdili, da je Tot umrl zaradi fizičnega napada. Na koncu obdukcije se je izkazalo, da je Tot zaradi udarca v glavo utrpel hudo poškodbo možganov

Na 18 let zapora obsojen 28-letni Mariborčan

Sedaj pa je sodišče v Skopju za napad in posledično smrt obsodilo 28-letnega Anđela Gjorgievskega, po poročanju makedonskega portala 24info.mk rojenega v Mariboru, in sicer na 18 let zapora, prav toliko let je dobila tudi drugoobtožena 19-letna Klementina Lefovska. Tretjega napadalca, 19-letnega Andreja Kostovskega, pa so obsodili na 16 let zapora.

Anđelo Gjorgievski, ki so ga aretirali sredi aprila, potem ko je bila za njim razpisana tiralica, je sicer znan po številnih kaznivih dejanjih, med drugim je bil v Sloveniji obsojen tudi zaradi preprodaje mamil

Prav tako je Gjorgievski junija leta 2016 doživel prometno nesrečo v središču Maribora, ko je z avtom trčil v pet parkiranih avtomobilov in pobegnil, a ga je policija kmalu ujela, še poroča Index.hr.

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kuj en (nepreverjen)

No, vsaj enega smo se rešili za 18 let.

Nika-svinjskoglava (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ubogi Anđeo
Se bom borila, da ga čimprej spustijo na prostost

Kuj en (nepreverjen)

S takim mišljenjem, lahko se mu kar pridružiš. Še premalo je dobil, za to, da je ubil človeka.

In reply to by Nika-svinjskoglava (nepreverjen)

Sladoledari (nepreverjen)

Podpiras sladoledara. To zej mate.
Kaj pa je dobrega nareda toti gnoj? Celi maribor je meja z njim probleme. KARMA

In reply to by Nika-svinjskoglava (nepreverjen)

Andabanda (nepreverjen)

Propalica bedna parazitska zblojena

Heh (nepreverjen)

Saj se ni treba ponavljati - so že rekli, da je Mariborčan.

In reply to by Andabanda (nepreverjen)

Starejše novice