Slika je simbolična.
V soboto je 38-letni moški na Koroškem napadel 33-letno partnerko, ki je zaradi poškodb naslednji dan umrla. Policija je danes razkrila več podrobnosti o tragičnem razpletu družinskega nasilja.

Družinska tragedija se je zgodila v soboto nekaj čez 21. uro. 38-letni moški je kljub veljavnemu ukrepu prepovedi približevanja do 33-letne partnerke, prišel na njen dom in jo poskušal umoriti. 

Z reševalnim vozilom so jo odpeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec, a je zaradi hudih poškodb v nedeljo zjutraj umrla. 

Ogleda kraja dogodka sta se udeležili preiskovalna sodnica in državna tožilka.

Policija je 38-letnega moškega kazensko ovadila in ga zaradi suma storitve kaznivega dejanja umora privedla k preiskovalnemu sodniku.  

Motiv za umor je bil najverjetneje ljubosumje

Okoliščine umora je predstavil vodja oddelka za splošno kriminaliteto v sektorju kriminalistične policije Policijske uprave Celje Milan Vogrinec.

Kot je povedal, so policisti prejeli obvestilo, da se v stanovanjski hiši na območju Dravograda nahaja poškodovana ženska. Ob prihodu so policisti našli 33-letno ženko, ki ni kazala znakov življenja. 

V stanovanju je bil tudi 38-letni moški, ki so mu odvzeli prostost. Ta je najverjetneje v stanovanje vstopil z originalnim ključem. 

Po dosedanjih ugotovitvah je 38-letnik oškodovanko napadel zgolj z uporabo fizične sile, pri tem pa ni uporabil nobenega predmeta. Žrtev je bila v času napada v hiši sama.

Le nekaj ur pred napadom policisti opravili kontrolo

Kot je povedel, je oškodovanka 13. aprila prvič prijavila nasilje v družini. Policisti so opravili razgovore in ugotovili, da 38-letni moški ne zadostuje kriterijem za pripor. Izdali so mu prepoved približevanja. 

V času veljavnega ukrepa oškodovanka policiste ni obvestila o njegovi kršitvi, prav tako jih policisti niso opazili med rednimi kontrolami.

Vogrinec dodaja, da so policisti zadnjo kontrolo izvedli na dan zločina, in sicer ob 19. uri. Tudi takrat osebnosti niso zaznali. 

Kontrole se ob prepovedih približevanja opravljajo dnevno, v kolikor policija oceni, da je to potrebno, pa jih lahko opravlja tudi večkrat na dan, pojasnjujejo policisti.

Opravijo se lahko fizično ali po telefonu in vedno nenapovedano, da storilec ne more pričakovati, kdaj bodo opravljene. 

Samo na Celjskem so letos izdali 74 prepovedi približevanja, na letni ravni jih izdajo okrog 260.

Komentarji (5)

AXA (ni preverjeno)

Prepoved približevanja žrtvam je podobno kot bi alkoholiku zapovedali ,da ne sme pijan za volan !

Gestapovci (ni preverjeno)

Odlicno so opravili svoje delo. Smo pricekovali, da se bodo ob krsti za cajtnge slikali.

tanja flaškon (ni preverjeno)

Baba je hudic v človeški podobi
Kar je iskala to je dobila

Lidija zelenica (ni preverjeno)

Prvo se jebejo
Potem pa ubijajo
Tako je zivljenje0

#Whocares (ni preverjeno)

Ooo bravo, za 5 min na dan policaji preverijo, je vse ok ali ni, ce ga v teh 5 min ni pri zrtvi super, ostalih 1435 min pa kaj?? In policaji so svoje opravili??? NISO!!! Ne policaji in ne CSD.

Starejše novice