Da bi po incidentu umiril strasti v mestnem svetu, je župan Saša Arsenovič vodje svetniških skupin povabil na skupni sestanek. Mestni svetnik Matic Matjašič je vabilo označil za cinično in v odgovoru županu namenil kar nekaj pikrih.

V mestu je bilo že veliko povedanega na temo nedavnega dogodka, v katerem je mariborski župan Saša Arsenovič v bližini teniških igrišč Branik napadel 13-letnega fanta in ga ob tem lažje telesno poškodoval.

Četudi se je nekaj dni kasneje za dogodek opravičil in izrazil obžalovanje zaradi svojega ravnanja, pa njegov odziv ni dobil želenega učinka.

Njegovih opravičil ni sprejel fantov oče, županova pojasnila pa niso zalegla niti pri mestni politiki.

Župan je konec aprila izgubil večino v mestnem svetu, ko je Lista kolesarjev in pešcev, ki ima v 45-članskem mestnem svetu štiri predstavnike, sporočila, da zaradi nasilnega ravnanja izstopa iz koalicije.

Podobno pa je pred dnevi storila tudi Stranka mladih - Zeleni Evrope, po tem ko so zahtevali, da župan preda vsa pooblastila podžupanji ali enemu od podžupanov, vzame dopust in poda odstopno izjavo.

Da se situacija v mestni politiki še bolj zapleta, kot zadnje kažejo poteze lokalnega odbora Socialnih demokratov, saj so tudi sami namreč Arsenoviča pozvali k odstopu.

Arsenovič vodje svetniških skupin povabil na sestanek

Zaradi napetega ozračja pa je sedaj župan vodje svetniških skupin mestnega sveta pred naslednjo sejo povabil na skupni sestanek.

»Pred poletjem nas čakata še dve seji mestnega sveta, do konca zadnje osmine mandata pa še septembrska in oktobrska seja. Čaka nas specifično obdobje, nenavaden čas, ko bo vsaka stranka oziroma lista še posebej natančno presojala, kako naj deluje, katere poti naj ubira,« je v sporočilu svetniškim skupinam zapisal Arsenovič.

Pri tem je zapisal, da so tekom mandata naredili veliko dobrega ter v mesto povrnili samozavest in skrb za kvaliteto življenja.

»Pokazali smo, da znamo in zmoremo delati, da znamo premikati meje in si prizadevati za ponosen Maribor, tudi kot svetilnik celotne regije. Zasluga za to gre vsekakor celotnemu mestnemu svetu in tudi zato gremo naprej, do konca mandata, z vsemi vami,« je sporočilo na sestanek zaključil mariborski župan.

Po Matjašičevo je vabilo neiskreno in cinično

Na sporočilo se je že odzval Matic Matjašič, meni mestni svetnik iz 'Liste mladih. Povezujemo'. Ta je sprva zapisal, da je vabilo k sodelovanju cinično, neiskreno ter predstavlja zadnji poskus reševanja Arsenovičevega županovanja.

Vabilo župana je tako posledično zavrnil. Njegov zapis, ki ga je Matjašič poslal Arsenoviču, pa objavljamo v celoti:

»Naziva spoštovani ali gospod si nekdo, ki dvigne roko nad otroka, ne zasluži, še manj naziva ali funkcije župana univerzitetnega mesta, zato vas odslej naslavljam občan Arsenovič!

Hvala za poslano vabilo, a je vabilo cinično in neiskreno. V celotnem mandatu, ste zgolj nekajkrat sklicali srečanje vseh svetniških klub (nekajkrat smo tisti kritični do župana celo izpadli iz mailing liste klub svetnikov, kot je bilo priznano na zadnji seji). 

To je bilo zgolj, ko ste nekaj potrebovali - več glasov od zagotovljenih, tokrat pa z namenom, da o tem obvestite medije ter si nadenete angelski sij župana, ki je kao za sodelovanje z vsemi, a interes je kot vedno egoistični, 'reševanje vojaka Saše' ob incidentu, ki je neopravičljiv. 

Svoje iskreno mnenje o sodelovanju in poslušanju ostalih ste zelo očitno kazali skozi cel mandat, arogantni odgovori, cinizem v vsakem stavku ter pomenljivo zavijanje z očmi so zaznamovali vaš mandat, vaš odnos do mesta in občanov pa ste z napadom na mladoletnika zgolj razgalili še širši javnosti. 

Vabilo s poetičnim uvodom o sodelovanju z vsemi za dobro mesta, se sliši res lepo, a je neiskreno in s skritimi nameni, zato takšno vabilo zavračam. O neiskrenosti govori že to, da je sklicana razprava o gradivih, ki bodo predstavljena na isti dan, pripombe in spremembe torej ne bodo več možne, slike in samohvale iz koordinacije o sodelovanju vseh v dobro mesta, pa naj bi pometle pod preprogo vašo aroganco in agresivne izpade. 

Sam v tem showu ne bom sodeloval, morda pa vam ob številčnosti pridnih vetrnic v stilu 'Jelinčič cenika' v mestnem svetu celo uspe, upam, da bo to cinično in neiskreno vabilo prepoznalo več svetniških klubov, pa čeprav nas boste potem označevali kot tiste, ki niso za sodelovanje. 

Da, za sodelovanje s kontaminiranimi ljudmi v naši stranki nismo in ne bomo, tudi tisti, ki so zavrnili sodelovanje z diktatorji v zgodovini, so bili označeni za nepripravljene na sodelovanje, a včasih je treba tvegati lastno ugodje in biti na pravi strani zgodovine, jaz bom! 

Koordinacije se bom udeležil pod pogojem, da jo vodijo podžupan ali strokovne službe, prva točka srečanja pa naj bo seznanitev z odstopom župana ter dogovor o delu do volitev 20. novembra (že čez deset dni bo rok famoznih šest mesecev, ko neracionalnost izvedbe predčasnih volitev ne bo več izgovor). 

Spoštovane kolegice in kolegi svetniki, upam, da nas bo čim več na pravi strani zgodovine in da ne bodo prevladali osebni ter strankarski interesi. 

Lep pozdrav, Matic Matjašič.

P.S. Poskusi diskreditacij, posredne grožnje s tožbami ter prijave na KPK s strani kabineta župana v zadnjem času, me ne bodo ustavili in kažejo zgolj vašo nemoč argumentirane razprave.«

Komentarji (9)

Majvan (ni preverjeno)

Arsenovič gor ali dol, zakaj promovirate brezveznjaka Matjašiča?

AXA (ni preverjeno)

Neki Matjašič ,ki ga nihče ne pozna se sedaj postavlja na spletu ! Mislim,da je primernejši za kandidata NA KMETIJI .
Vem ,da ni ničesar sposoben !Naj vsaj proba nekaj delat ,če že mora prazno slamo mlatiti naj to počne na kmetiji .

Fiki89 (ni preverjeno)

Matjasic je en izmed tistih svetnikov, ki igra budalo na vsaki seji mestnega sveta, ker ve, da se seje snemajo. Upam, da ga v naslednjem mestnem svetu vec ne bo. Takih, ki so zavirali razvoj mesta je bilo ze dovolj. Podobni kalibri so se Recek, Auer in Juhart.

RR (ni preverjeno)

Zdaj se vidi, kdo sponzorira in podpira vandale v mestu.

DUŠICA68 (ni preverjeno)

maribor info... ni nekega odziva, ki bi si ga vi želeli, mar ne? Razni Požarji, Receki. Matjašiči.... ljudje niso neumni.
novinarčki tipa Klemen Polanec...na napačnega konja stavite.

Hejho (ni preverjeno)

Ptujska mentaliteta se kaže, redko kdaj odprem ta portal pa se takrat neka negativa in seljacki clanki.

In reply to by DUŠICA68 (ni preverjeno)

Vlado Slamomlatov (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Pretepač frocov bo šel v zapor. Čim prej!

Če se bo tam pretepal in če bo tam tam tepen, pa me ne zanima več.

Melkijar (ni preverjeno)

Arsenoviča bodo za župana Maribora izbrali Mariborčani in ne Dupleški rejci drobnice .

janban

Kaj je s tem idiotom Matjašičem? Ga je že pregledal psihiater? Bumbar brez izobrazbe bi malo afne guncal.Komaj čakam volitve, da ga odplaknejo kot govno v WC školjki.

Starejše novice