Slika je simbolična.
Štajerski policisti so razbili kriminalno združbo, ki se je ukvarjala s proizvodnjo in prodajo prepovedanih drog. 48-letni Štajerec je prepovedane substance naročil iz tujine in jih dostavljal preprodajalcem.

Celjski kriminalisti so v preteklih dneh, v sodelovanju z Generalno policijsko upravo in ob usmerjanju Okrožnega državnega tožilstva v Celju, zaključili večmesečno kriminalistično preiskavo kriminalne združbe. 

V zaključni akciji so prostost odvzeli šestim osebam, osumljenim storitve 40 kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami. 

Dve osebi so privedli k preiskovalnemu sodniku, ki jima je odredil pripor, štiri so po opravljenih preiskovalnih dejanjih spustili na prostost. 

Substance naročal iz tujine in jih dostavljal v različne kraje po državi

V preiskavi je bilo ugotovljeno, da je 48-letni osumljenec z območja Policijske uprave Celje, od maja lani do odvzema prostosti, organiziral nakup, hrambo in prodajo novih psihoaktivnih substanc, ki so prepovedane. 

Slednje je naročal in plačeval preko spletnih platform v tujini, droge so mu na naslov bivanja dostavljale družbe, ki se ukvarjajo s paketno dostavo

Osumljeni je substance prepakiral in jih fizično ali preko dostavnih služb, dostavil preprodajalcem iz širšega območja Ljubljane, Kopra, Celja in Maribora. 

Osumljeni je prodajal prepovedane substance 2-MMC, 3-CMC, 4-CMC in GBL, ki je intramulekularni ester gama hidroksil butanojske kisline (GHB) in je kot taka prepovedana. 

Med preiskavo so zasegli okoli 700 gramov prašnatih in kristalnih delcev psihoaktivnih substanc ter osem litrov GBL-ja, ki se sicer na spletnih platformah v tujini prodaja kot industrijsko čistilo. Slednje se pri uporabnikih dozira v manjših količinah, nekje med 0,3 in 0,9 mililitri, so sporočili celjski policisti. Osumljenemu so zasegli tudi osebni vozili.

Komentarji (12)

SLO (ni preverjeno)

Bravo pozaprite vse te barabe, katere zastrupljajo naše otroke.

vordak (ni preverjeno)

starši ste sami krivi če ne veste tak vzgojiti svojega froca da se ne bi dotikal negativnih stvari. ampak negativnih stvari je ogromno, ko so lahko med njimi droge zgolj pozitivne in dobrodošle. sigurno bolj kot kako posilstvo, umor, bolezen....

In reply to by SLO (ni preverjeno)

SLO (ni preverjeno)

Ne skrbi za mene. Pri meni in pri mojih najdražjih hvala bogu tega sranja ni bilo. Vidim pa kaj se dogaja posebej po jutrih pri zdravstvenih domovih.

In reply to by vordak (ni preverjeno)

Surfeiter (ni preverjeno)

Se strinjam s tabo ... pod pogojem, da potem ti skrbiš za njih ... s 'potem' mislim, da poskrbiš za njihovo doživljensko zdravljenje ... najprej abstinenca od drog in kasneje ter do konca življenja zdravljenje psihičnih bolezni, ki jih je povzročila kemija ... časi, ko so heroinskega odvisnika pripravili do abstinence in samostojno-odgovornega življenja in s tem ozdravitve, so že zdavnaj minili ...

In reply to by vordak (ni preverjeno)

vordak (ni preverjeno)

večina ljudi kot tudi ti ne veste, da je lahko odvisnost podedovana. in karkoli da napravi tak človek, bo imel celo življenje demone, torej si nima kako pomagati. ni pa sam kriv za te gene in svojo odvisnost. seveda to nihče ne ve in niti ne briga. mene pa ne briga, da imajo ljudje sladkorno bolezen, za kar so pa tudi sami krivi ker niso pazili na zdravje. zatorej takšne naj ne bi zdravili kot idioti nočete niti narkomane, ker ste tako ozkogledi in privoščite slabo sočloveku. potem tudi vam vse najslabše, čim prej da propadete.

In reply to by Surfeiter (ni preverjeno)

lopata23151245 (ni preverjeno)

ker droge so strup? vsaka stvar v zmernih količinah je načeloma ok... ljudje so si pa sami krivi, če jo uporabljajo neodgovorno...

In reply to by SLO (ni preverjeno)

vordak (ni preverjeno)

točno tako!

In reply to by lopata23151245 (ni preverjeno)

fwdx (ni preverjeno)

Dva drogeraša ki zagovarjata svojo uporabo. Videno že stokrat, vsi ste isti, bledi izšueni, kadite đole in govorite da vam ne škoduje.

In reply to by vordak (ni preverjeno)

vordak (ni preverjeno)

sramotno da rabi toliko časa da gor pride na to, ahahahahaha. vsak dela s svojim življenjem kar hoče in jih pustite pri miru, fašisti. prepovedati bi trebalo policijo.

fwdx (ni preverjeno)

direkt opica, ko ti bojo kaki tujci vdrli na posest, če boš seveda kdaj sploh zmožen karkoli imet v lasti (ker deluješ kot tipičen izmeček), boš posran klical policijo.

In reply to by vordak (ni preverjeno)

pohorskisvizec

Packi, v keho z njim!

Stanko Kodric (ni preverjeno)

Dokler bo povpraševanje, bo tudi ponudba !
To z drogami se ne bo nikoli končalo .
Lep primer so ZDA .

Starejše novice