Vir: Policijska uprava Maribor
Na območju Policijske uprave Maribor so policisti odkrili prostor za gojenje konoplje, posušene rastlinske delce in pirotehnična sredstva.

Mariborski operativno-komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes prejel 336 klicev, med temi 125 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V opisanem času so obravnavali tudi:

  • 13 kaznivih dejanj,
  • 28 prometnih nesreč I. kategorije,
  • štiri prometne nesreče II. kategorije, v katerih so se štiri osebe lažje telesno poškodovale,
  • tri primere povoženja divjadi
  • šest prijav kršitev javnega reda in miru, od tega je bila ena kršitev na javnem kraju ter pet v zasebnih prostorih.

Policisti našli prostor za gojenje konoplje

Policisti Policijske postaje Podlehnik so v stanovanju občana z območja Policijske postaje Slovenska Bistrica opravili hišno preiskavo na podlagi odredbe pristojnega sodišča ter pri tem našli posebej prirejen prostor za gojenje konoplje. 

Pri tem so med drugim zasegli deset sadik rastline konoplje, opremo in pripomočke za pridelovanje konoplje, posušene rastlinske delce, za katere sumijo, da gre za prepovedano drogo konopljo, nekaj ostalih snovi, za katere obstaja verjetnost, da gre za prepovedano drogo in 31 pirotehničnih izdelkov (petard). 

Po vseh zbranih obvestilih in opravljenih analizah bo zoper storilca na pristojno okrožno državno tožilstvo podana kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog. 

Prav tako bo zoper osumljenega uveden prekrškovni postopek, v okviru katerega mu bo izdana odločba o prekršku zaradi kršitve določil zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih.

Komentarji (1)

sniff (ni preverjeno)

Hehe,to so bambusi sreče !

Starejše novice