Slika je simbolična (foto: Bobo).
Po tem, ko je do sumljivih primerov ogovarjanja otrok iz kombijev in osebnih avtomobilov prišlo že v več slovenskih mest, tudi v središču Maribora in Kamnici, pa mariborski policisti znova obveščajo o novem primeru.

V zadnjih dneh po celotni Sloveniji poročajo o dogodkih, ko sumljive osebe iz kombijev in osebnih avtomobilov nagovarjajo otroke, jim med drugim ponujajo sladkarije in jih vabijo s seboj.

Dva taka primera sta se zgodila ob osnovnih šolah Kamnica in II. Osnovni šoli v Slovenj Gradcu, o nenavadnem dogajanju so poročali tudi iz Zreč, kjer naj bi dva neznanca, stara okoli 40 let, nagovarjala deklico, naj prisede v beli Kangoo oziroma podobno vozilo.

Dva dni nazaj so o podobnem dogajanju bili obveščeni tudi mariborski policisti, saj naj bi moški srednjih let, ob črnem kombiju, v bližini Osnovne šole Bojana Ilicha v Mariboru nagovoril učenko in ji ponudil bombone.

A ne gre za edini primer v Mariboru. Novega so namreč policisti obravnavali včeraj popoldne.

Moški v temnem kombiju učencu ponujal bombone

Včeraj popoldne so bili policisti Policijske uprave Maribor obveščeni o tem, da naj bi moški v temnem kombiju, ob približno 15.50 na Kajuhovi ulici v Mariboru nagovoril učenca in mu ponudil bombone

Učenec se ni odzval, odšel je proti domu, o dogodku pa obvestil družino. Zaradi dogodka so mariborski policisti že poostrili prisotnost v okolici šol, prav tako so obiskali šole in opravili večje število razgovorov z vodstvi šol ter drugimi.

Pri tem dodajajo, da intenzivno zbirajo obvestila in preverjajo okoliščine dogodkov, z namenom, da bi ugotovili identiteto voznika oziroma potnikov, predvsem pa ugotovili namen oziroma motiv ogovarjanja otrok, ter ali je prišlo do ogrožanja otrok.

Starši se naj z otroki pogovarjajo o podobnih situacijah

Policisti staršem svetujejo, naj se z otroki pogovarjajo o podobnih situacijah ter naj jih opozorijo, da ne vstopajo v tuja vozila, ne prejemajo daril od neznanih oseb in naj ne sledijo neznanim osebam, ne glede na obljube.

Otrokom naj pojasnijo, da si poskušajo v takšnih primerih zapomniti čim več podrobnosti o vozilu in osebah in naj pristopijo do najbližje odrasle osebe ter povedo, kaj se jim je zgodilo. O zadevi naj tako obvestijo starše in policiste.

Komentarji (8)

Kradeju otroke… (ni preverjeno)

novice.svet24/clanek/novice/crna-kronika/6377626c31b25/je-v-vecnem-mestu-na-delu-morilec-prostitutk
Calabrijska i albanska mafija morili su hladno i krvavo

Kaj pa (ni preverjeno)

kake cukre talajo

Templer (ni preverjeno)

Zanimivo bi bilo ugotoviti sestavo teh bonbonov.

Politik (ni preverjeno)

Pa dobri zakaj imamo kamere ????za đžabe??ne me J.,da ni enega posnetka s centra mesta ali šol.

Haja (ni preverjeno)

Točno tako, danes objavljajo vsako sranje, tukaj pa nobene slike. Mi je že malo čudno vse skupaj. Pa naenkrat toliko tega, ko vejo, da jih iščejo in bolj pazijo okoli šol.

In reply to by Politik (ni preverjeno)

fliki (ni preverjeno)

skoraj vsak dan se o tem že poroča, nihče pa ne fotografira te sumljive kombije. Varnostnih kamer pa malo malo morje po hišah, ulicah, pa da se na eni kameri nič ne najde? Morda ljudje že preveč paničarijo in v vsakem avtomobilu vidijo neko zaroto, nevarnost.

SURS podatki (ni preverjeno)

RAZVITOST MESTNIH OBČIN - DEJSTVA: Prvima Novemu mestu in Ljubljani sledi Celje, nato Kranj, ki ga je v zadnjih treh letih zaradi upada koeficienta razvitosti dohitelo Krško, najmlajša mestna občina. Nekoliko opaznejši padec beleži tudi Velenje na 33. mestu, za njim so Koper (38.), Nova Gorica (53.), Slovenj Gradec (57.) in Murska Sobota (91.). Maribor (125.) in Ptuj (127.) - to sta edini mestni občini, ki sta manj razviti od slovenskega povprečja. TO JE REZULTAT ŽUPANOVANJA PRETEPAČA OTROK ARSENOVIĆA IN NJEGOVE TOLPE LOPOVOV!!!

Alenkinabratovscina (ni preverjeno)

Ne verjamem. Starsi se naj bojijo otrok, ko so doma zaprti v sobah in čepijo na spletu. Tam se dogaja pedofilija, spletno nasilništvo..
Te zgodbice z belimi kombiji in cukrčki so pase. Pedofil preži na bolj "varnem in skritem" mestu.

Starejše novice