Slika je simbolična.
Po tem, ko je do sumljivih primerov ogovarjanja otrok iz kombijev in osebnih avtomobilov prišlo že v Kamnici, Slovenj Gradcu in Zrečah, pa se je zadnji takšen primer zgodil pri mariborski osnovni šoli v središču mesta.

V zadnjem času po celotni Sloveniji poročajo o dogodkih, ko sumljive osebe iz kombijev in osebnih avtomobilov nagovarjajo otroke, jim med drugim ponujajo sladkarije in jih vabijo s seboj.

Dva taka primera sta se zgodila ob osnovnih šolah Kamnica in II. Osnovni šoli v Slovenj Gradcu, včeraj pa so o nenavadnem dogajanju poročali tudi iz Zreč, kjer naj bi dva neznanca, stara okoli 40 let, nagovarjala deklico, naj prisede v beli Kangoo oziroma podobno vozilo.

Do zadnjega primera pa je včeraj popoldne prišlo prav v Mariboru, ko je moški srednjih let nagovoril učenko in ji ponudil bombone.

Moški učenko nagovoril v bližini Osnovne šole Bojana Ilicha

Včeraj popoldne so tako bili policisti Policijske uprave Maribor obveščeni o tem, da naj bi moški srednjih let, ob črnem kombiju, v bližini Osnovne šole Bojana Ilicha v Mariboru nagovoril učenko in ji ponudil bombone. Učenka se ni odzvala in je o dogodku obvestila družinske člane. 

»Policisti se v vseh tovrstnih primerih nemudoma odzovemo, zberemo prve informacije in zadevo spremljamo, predvsem v smeri identifikacije oseb in ugotavljanja namena. Tako je tudi v tem primeru,« poudarjajo mariborski policisti.

Starši se naj z otroki pogovarjajo o podobnih situacijah

Policisti staršem svetujejo, naj se z otroki pogovarjajo o podobnih situacijah ter naj jih opozorijo, da ne vstopajo v tuja vozila, ne prejemajo daril od neznanih oseb in naj ne sledijo neznanim osebam, ne glede na obljube.

Otrokom naj pojasnijo, da si poskušajo v takšnih primerih zapomniti čim več podrobnosti o vozilu in osebah in naj pristopijo do najbližje odrasle osebe ter povedo, kaj se jim je zgodilo. O zadevi naj tako obvestijo starše in policiste.

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Fritz (nepreverjen)

Jojjoj kar naenkrat polovica Slovencev pedofilov

Hahaha (nepreverjen)

SDS je v akciji ! Pljuvanje je strankarski interes .

mirs (nepreverjen)

Bo držalo.

In reply to by Hahaha (nepreverjen)

Leka (nepreverjen)

Sramotno je vpletanje otroke v predvolilne boje.

pohorskisvizec

Pa dobro, kje je policija, bobnarca sedi na sedežu MNZ in greje stolček. Fotografirate te packone!

Franc s Piramide

Čudno, ko jaz svoji dragi ponujam 🍫 🍪☕, pa nima nič proti 💝

Vlado Slamomlatov (nepreverjen)

Levičarji rabijo kanon futr za 8. marec

Haja (nepreverjen)

Ni mi pa jasno, da nikjer ni nobene fotografije. Saj ima že vsak otrok mobitel. Pa nikjer nobenega odraslega v bližini in to v središču Maribora.

Starejše novice