Slika je simbolična.
V mariborski bolnišnici naj bi v zadnjem času prišlo do več primerov izginulega denarja. Policisti med drugim preiskujejo, kam je izginilo šest tisoč evrov, ki jih je v bolnišnico za namen pogreba prinesel starejši moški v primeru svoje smrti.

Prejšnji teden smo poročali, da naj bi v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor prihajalo do množičnih tatvin, kar trdi eden izmed anonimnih virov, ki se je obrnil na uredništvu Mariborinfo.

Po navedbah naj bi do največ kraj prišlo na covidnih oddelkih, predvsem intenzivnih, na katerih so hospitalizirani posamezniki s hujšo obliko novega koronavirusa.

Stanje bi naj bila posledica hitro menjajočega kadra, pri tem pa bi naj prihajalo tako do tatvin osebnih predmetov hospitaliziranih pacientov, ki so v večini primerov v neprištevnem stanju, kot tudi bolnišnične opreme.

Vir trdi, da za kraje vedo številni zaposleni, a nihče ne ukrepa, zaradi česar so se zdaj obrnili na medije. Da so v bolnišnici v začetku septembra zabeležili krajo denarja, so potrdili tudi v samem Univerzitetnem kliničnem centru Maribor in na Policijski upravi Maribor, kjer pa so nam še pojasnili, da je do tatvine, in sicer denarnice z vsebino, prišlo tudi februarja.

Zaradi nezaključenih postopkov nam več pojasnil niso posredovali, a je sedaj postalo jasno, da ne gre za osamljen primer in da naj bi skupaj izginilo okrog 6000 evrov.

Iz bolnišnice izginilo okrog 6000 evrov

Kot poroča Večer, naj bi nekdo ukradel denar na covid akutnem oddelku, pri čemer je izginil denar umrlega 83-letnika zraven tega pa še drugega hospitaliziranega moškega.

Tako se naj bi tatvina razkrila, ko je šel tehnik preverit denar, pri tem pa naj bi ugotovil, da je iz sefa izginilo okrog 6000 evrov. To tatvino pa naj bi sedaj preiskovala policija.

Na vsakem oddelku se nahaja sef, v katerega se po popisu shrani gotovina, ki jo pacienti prinesejo s seboj v bolnišnico.

Gotovino pa lahko imajo pacienti tudi pri sebi in zanjo tudi sami odgovarjajo, a morajo to potrditi s podpisom. Pri tem pa ima dostop do sefa strokovni vodja zdravstvene nege. 

Vendar, Večer poroča, da naj bi bili sefi običajno v sobi glavne sestre, dostop do sefa pa ima tako skoraj vsaka sestra, saj naj bi bili ključi obešeni kar nad sefom, zaradi česar naj nad denarjem ne bi bilo nobenega pravega nadzora.

Denar izginil tudi možu bralke

Na uredništvo Mariborinfo pa se je obrnila bralka, ki trdi, da naj bi v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor prišlo še do več primerov kraj.

Denar naj bi izginil tudi njenemu možu, ki je bil pred enim letom v mariborski bolnišnici operiran za hernijo.

»Mož je bil pred enim letom operiran na kirurgiji za hernijo, pa mu je ponoči zmanjkalo 70 evrov. Ko je zjutraj potožil sestram, so ga prepričale, da jih ni imel oziroma jih je porabil. Do predstojnika se ni dalo priti, sestre so se izmikale, glavna sestra tega oddelka pa se je samo prilizovala, češ da je kriv sam. Pa ni res. V sobi je bil sam. Sefa mu niso niti ponudili,« pojasnjuje bralka.

Prav tako bralka omenja še primer pokojne sosede, ki je bila v mariborski bolnišnici hospitalizirana zaradi koronavirusa.

»Pokojna soseda je bila aprila 2020 sprejeta zaradi koronavirusa. S seboj je imela 4000 evrov za pogreb, dala jih je v sef, po smrti pa so izginili. Krajo naj bi glavna sestra prijavila, a svojcev ob tem niso obvestili. Ko so svojci po osmih mesecih klicali na policijo, so ugotovili, da so se zlagali in prijave sploh ni bilo,« še trdi bralka.

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Surfeiter (ni preverjeno)

Vse sestre v UKC MB so zagorke, so iz Hrvatskog zagorja ...

Surfeiter (ni preverjeno)

Razen onih črnih ... one so iz Gane ...

In reply to by Surfeiter (ni preverjeno)

pohorc (ni preverjeno)

mi na kraj pameti ne pride, da bi šel v bolnišnico in zraven nesel 6000 evrov za pogreb....

Pohorc (ni preverjeno)

Jaz bi pa totega kradljifca tak sfocka te pa še zbinca, da ne bi več nikol krau.

Rola (ni preverjeno)

Zgornja mater sta sprefukjena.

Podravje (ni preverjeno)

Lp
Tudi moji mami je zginil denar v Ukc Maribor ko je ležala na 11 etaži abdominalne kirurgije, žalostno kaj se dogaja v Ukc Maribor in sploh ni bilo posluha od vodilnih.

mirs (ni preverjeno)

Čemu potrebuje pacient v UKC toliko denarja? Nerazumljivo, saj kot kaže, to predstavlja pravo vabo za tatove. Tatove pa naj odkrije policija.

Starejše novice