Vir: Slovensko narodno gledališče Maribor
Kljub epidemiji v Slovenskem narodnem gledališču vadijo za uprizoritve predstav. Z vizirji in maskami, a kljub temu z obilo dobre volje.

Slovensko narodno gledališče je skladno z ukrepi vlade za zajezitev drugega vala epidemije odpovedalo oziroma prestavilo vse predstave in koncerte. Preselilo se je na družbena omrežja, kjer med drugim delijo trenutke iz vaj.

Tako so na Facebooku objavili video vaje za uprizoritev opere Hči polka Gaetana Donizettija v režiji Krešimirja Dolenčiča. 

Na valentinovo s spletno premiero najslavnejše ljubezenske zgodbe

Drama Slovenskega narodnega gledališča Maribor bo sicer na valentinovo izvedla spletno premiero najslavnejše ljubezenske zgodbe vseh časov izpod peresa Williama Shakespeara Romeo in Julija v režiji Aleksandra Popovskega. Predstavo si bo mogoče ogledati na spletni strani mariborske Drame, vstopnice zanjo pa je mogoče kupiti na spletni strani gledališča.

Sodobno predstavo Romeo in Julija bo po premieri v virtualnem okolju mogoče videti tudi v živo v gledališki dvorani, ampak šele, ko bodo gledališča lahko znova odprla vrata.

Komentarji (1)

Nastopiti proti (ni preverjeno)

24ur/novice/slovenija/na-cerkev-na-rozniku-nekdo-naslikal-podobo-ministra-za-obrambo ... Muslimanom ki unicujejo krscanstvo

Starejše novice