Koncert mladih ukrajinskih glasbenikov v Ljubljani (foto: Bobo).
V soboto bo v Veliki dvorani SNG Maribor dobrodelni koncert, na katerem bodo nastopili mladi glasbeniki iz Ukrajine. S koncertom se bodo zahvalili za vso pomoč, ki so je in je še bodo deležni v Sloveniji.

'Z glasbo do prihodnosti' je vodilo dobrodelnega koncerta, ki ga v soboto v SNG Maribor pripravljajo mladi glasbeniki iz Ukrajine, združeni s Slovenskim mladinskim orkestrom pod vodstvom dirigentke Žive Ploj Peršuh. 

S koncertom bodo zbirali denar za svoje nadaljnje bivanje in šolanje v Sloveniji. 

Potekal bo pod okriljem humanitarnega Soroptimist kluba Maribor, ki deluje že tri desetletja in ki mu je ravno štipendiranje nadarjenih glasbenikov rdeča nit delovanja.

Tako je klub med drugim podprl Luko Šulića, Evo Šulić, pianista Nejca Kapleta, hornista Andreja Žusta, trobentača Francija Kosema, sopranistko Niko Gorič in številne druge.

Nas sporedu dela ukrajinskih in slovenskih skladateljev

Denar bo namenjen mladim nadarjenim glasbenikom, ki so se pred vojno zatekli v Slovenijo. 

V organizaciji Slovenskega mladinskega orkestra imajo danes urejeno bivanje, prehrano, splošno izobraževanje, individualni instrumentalni pouk, skupinski pouk, komorne zasedbe, orkestrske vaje. 

»Mladi glasbeniki se želijo s svojimi nastopi po Sloveniji zahvaliti Slovencem za gostoljubje in pokazati svojo visoko umetniško raven. Tako prihajajo tudi v Maribor,« so zapisali v napovedi koncerta. 

V soboto, 18. junija ob 19.30, bo v veliki dvorani SNG Maribor dobrodelni koncert, na katerem bosta dirigirali Olga Homa iz Ukrajine in Živa Ploj Peršuh iz Slovenije. Nas sporedu bodo dela ukrajinskih in slovenskih skladateljev.

Starejše novice