Foto: Jure Banfi
Festival Lent je v polnem teku. Kaj vse nas čaka danes?

Tudi danes bo med 9.00 in 13.00 ter 16.00 in 20.00 v Mestnem parku Maribor zeleni festival Art kamp.

Od 14.00 se lahko udeležite predstavitve potapljanja na Lent plaži. Če pa se želite preizkusiti v mini bowlingu ob 17.00 vabljeni v ŠRC Ra-ta-ta. Tam lahko zaigrate tudi curling – ekipno športno igro na ledu, ki ga bo tokrat namestila lesena gladka površina. 

Proti večeru bo nastopilo mnogo glasbenih imen

V popoldanskem in večernem času bo tudi danes poskrbljeno za otroke. ob 18.30 pa si lahko v Vetrinjskem dvoru ogledate otroško gledališko predstavo Detektiv Vohljač. 

Seveda pa bo popoldan tudi glasbeno obarvan.

Na odru Triglav si lahko v dopoldanskem času ogledate Glasbeno pokušino, kjer se bodo predstavili mladi upi alternativne glasbene šole KUD Coda. Ob 17.00 pa vabljeni na nastop bobnarjev Plesne izbe Maribor, ki bodo zaigrali energične afriške ritme na tolkalih djembe in dunun. Poletni večer na odru Triglav se bo ob 19.30 končal z nastopom mlade zasedbe Grooveland. 

Ob 18.00 se bodo na Grajskem trgu predstavil duo AM LoKo. Gre za mlada glasbenika, ki študirata jazz in zabavno glasbo na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru. V Dvorani Union pa bo ob 19.30 nastopil trobilni duo Tuphonia.

Ob 20.30 bo za dobro vzdušje pri Sodnem stolpu poskrbel nastop Trionica & The Slovenian fiddle gang. Ob 21.30 si lahko na Glavnem odru na Trgu Leona Štuklja ogledate koncert Vlada Kreslina in Malih bogov. 

Na Jurčkovem oziroma Večerovem odru bo ob 20.00 nastop Mitch O. in skupine Pohorje Express. 

Ob 22.00 bo za prijeten konec dneva na Odru nove KBM - Minoriti v okviru JazzLenta poskrbel Rymden, ki je v svetu jazza prava »super-skupina«. Rymden so brez dvoma ena večjih atrakcij evropskih jazzovskih odrov v letu 2022.

Na Minoritiju pa bo ob 23.30 dan s koncertom zaključila štiričlanska zasedba Funk Fact in Sara Lamprečnik. 

Folkart danes na mestnih trgih in v parku

Včeraj se je začel že 34. Folkart. Mestne ulice in trgi bodo zažareli od živahnih barv, plesa in petja. Že v dopoldanskih urah so na Glavnem trgu nastopile folklorne skupine iz Argentine, Čila in Španije. 

Ob 18.00 bo v mestnem parku nastopila skupina iz Poljske, ob 19.00 pa na Glavnem trgu skupine iz Argentine, Čila in Španije. 

Dan ne bo minil brez komedije in uličnega gledališča

Uroš Kuzman in Aleš Novak bosta obiskovalce nasmejala v Vetrinjskem dvoru na stand up komediji Mali otroci, veliki problem. Komedija, ki govori o težavah, izzivih in radostih starševstva, se bo začela ob 21.00.

V Mariboru bo danes zadnji dan festivala Ana Desetnica. Na Glavnem trgu se bodo zvrstile tri predstave. 

Dana Auguštin se bo ob 20.15 predstavila s predstavo Dejanje (iz) ljubezni, ob 21.00 sledi predstava ustvarjalcev Mismo Nismo z Misijo šotor, ob 21.45 pa predstava ustvarjalcev Circo Carpa Diem z nastopom Sladko slano.

Starejše novice