Ta cesta v Mariboru je zaprta že več kot pol leta, toda gradbeni stroji skupaj z znaki za prometno signalizacijo še vedno samevajo.

Cesta Na podrtem v Mariboru, ki pelje iz Teznega v Brezje, je že več kot pol leta zaprta za promet, gradbeni stroji mirujejo, znake za spremenjeno prometno signalizacijo so nepridipravi premaknili, ponekod celo podrli, cestišče pa pogreša asfalt, nas je opozorila bralka Mariborinfo. Zgrožena nad stanjem, v katerem je cesta, sprašuje, kdaj bodo dela sploh končana. Na podrtem, torej na trasi od Panonske ulice do Ulice borcev namreč gradijo plinovod. Oziroma naj bi ga.

Zakaj so dela nedokončana?

Izvedbo del so po besedah Mestne občine Maribor prekinile težave z podizvajalcem, ki je dobavil neustrezne zaporne elemente za vgradnjo na plinovod.

"Posledično dela niso končana, cesta pa ni vzpostavljena v prvotno stanje," pojasnjujejo na občini. Cesta je tako še vedno gradbišče, temu ustrezna pa je tudi prometna signalizacija, čeprav se vandali z njo vsake toliko poigrajo. Cesta tako ostaja zaprta za promet, z izjemo stanovalcev in strank semenarne Lah.

Kdaj bo cesta Na podrtem znova prevozna?

Mariborska občina odgovarja, da je zaradi omenjenih težav izvajalec za dokončanje del Na podrtem najel drugega podizvajalca za montažna dela: "Nabavil je ustrezne zaporne elemente, manjka pa še nekaj materiala, ki je naročen. Omeniti moramo, da je material specifičen, temu pa posledično sledijo daljši dobavni roki."

Čeprav je bil zaključek del Na podrtem predviden do konca aprila, vse kaže, da se bodo dela po besedah občine zavlekla v mesec maj. Vse kaže, da bo cesta torej še nekaj časa gradbišče.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice