Foto: Jure Banfi
V središču Maribora je okoli poldneva med deli prišlo do predrtja vodovodne cevi, zaradi česar je voda brizgala več metrov v zrak.

Delavci so med deli na Trgu generala Maistra v središču mesta, natančneje pred Prvo gimnazijo, predrli vodovodno cev, sporočajo bralci Mariborinfo.

Voda je približno 15 minut v močnem curku brizgala več metrov v zrak.

Bralci Mariborinfo poročajo tudi, da so vodni curek delavci poskusili zaustaviti celo z manjšim bagrom.

Kaj se je zgodilo?

Kot so za Mariborinfo pojasnili iz Mestne občine Maribor, delavci na Trgu generala Maistra urejajo vodovod, pri tem pa je prišlo do predrtja ene izmed cevi, ki ni vrisana v katastru. Voda pa sedaj ne izteka več.

Komentarji (9)

Neviden (ni preverjeno)

Nisi mogli tega prej nardit,ko je bila vročina.

Matjaz_ (ni preverjeno)

Res strašna drama.

Franc s Piramide

Amaterji. Škoda, da se to ni zgodilo pred občino, bi odplaknilo Arsenoviča.

ovi (ni preverjeno)

...si prej premislil kaj si napisal ?

https://mariborinfo.com/novica/lokalno/drama-zacudeni-pogledi-in-veliko…

beri komentarja...cccc

In reply to by Franc s Piramide

SLO (ni preverjeno)

To so pač majstri iz eksotičnih držav.

mislimmmm (ni preverjeno)

kak pa naj delavci vejo, kje je cev?

666 (ni preverjeno)

vrjetno imajo kakšne načrte vodovod kje potekajo cevi za vodo in imajo tudi avtomobil ki je namenjen prav tem zadevam mogoce ste gdaj vidli ko ima avto spredaj ketne z senzori

In reply to by mislimmmm (ni preverjeno)

Šela

Če je res, da so predrli cev, ki v kataster ni bila vrisana, gre najverjetneje za cev, ki je bila položena (vgrajena) v času diktature proletarcev. Takrat niso videli smisla v vpisovanju nepremičnin v zemljiško knjigo in v vrisovanju kabelskega ter cevnega podzemeljskega omrežja v načrte mesta. Zemljiška knjiga se jim je zdela odveč, ker "je zdaj vse naše", za vrisovanje kabelskega in cevnega omrežja pa niso bilo dovolj organizirani. Vladanje namreč ni preprosta naloga in takrat so bili na vodilnih položajih "naši", ne pa sposobni in ustrezno izšolani.
Za povrh so takrat praviloma uporabljali vodovodne cevi iz anhovskega azbest-cementa. Ker teh cevi revolucionarna oblast ni vrisovala v načrte, nihče ne ve, kje sploh so in jih tudi najboljši župan ne more zamenjati. Zaradi dotrajanega in tudi slabo izdelanega azbest-cementa (s previsokim vodo-cementnim faktorjem) so te cevi na neštetih mestih počene. Skozi te razpoke uide skoraj polovica mariborske vode iz zajetij v tla. Zaradi razpok pride tudi do stika med pitno vodo in zemljo, zaradi česar morajo vodo dodatno klorirati. In ni ga junaka, ki bi lahko to komunistično pocarijo popravil, ker bi morali prekopati vse ulice in ceste v mestu, da bi našli cevi, ki jih revolucionarji niso vrisali v načrte.

ovi (ni preverjeno)

...GM...;-)

In reply to by Šela

Starejše novice