Skupaj z otroki smo zadnji šolski dan preživeli v Osnovni šoli Franca Lešnika Vuka v Slivnici pri Mariboru.

Za mnoge osnovnošolce in dijake je bil prav današnji dan najbolj vesel dan v šolskem letu. Šolske torbe bodo lahko za dobra dva meseca pospravili v omare in se prepustili poletnim počitnicam. 

Tudi otroci iz občine Hoče Slivnica so nestrpno čakali trenutek, ko bodo brezskrbno zakorakali v poletje.

»Kako vesele ste, da je danes zadnji šolski dan?« smo vprašali Aliso, Kiaro, Anastasio, Mio in Tinkaro. »Fuuuuuuuuuuuuuuuuuul,« so z navdušenjem odgovorile. Luka pa je dodal: »Zelo vesel, bolj vesel ne morem biti.«

Ponosni so na to, da je Slovenija samostojna država

Na šolskem igrišču so dan začeli s proslavo ob dnevu državnosti in petjem slovenske himne.

»Kaj pa tebi pomeni dan državnosti?« smo vprašali Gajo. »Da je konec šole. Da smo se osamosvojili, da imamo svoj denar, svoj grb. Ful mi je všeč, da smo postali samostojna država, da nismo več del neke druge,« je odgovorila.

»Konec šole. Je pa tudi pomembno, da smo se osamosvojili in postali odgovorni za svoje odločitve in dejavnosti,« pa je na vprašanje odgovoril Naj.

Čeprav so vsi kar pokali od veselja, so največje nasmeške na obrazu danes zagotovo imeli prvošolčki. Učiteljice so jim v roke izročile prva spričevala.

»Si vesela, da je konec šole?« smo vprašali Niko, ki je odgovorila: »Ja.« Povedala pa je tudi, da komaj čaka, da spričevalo pokaže doma svojim staršem.

Nekateri šole ne bodo prav nič pogrešali, drugi obratno

In kaj se je učencem to šolsko leto najbolj vtisnilo v spomin?

»Da sem morala popravljati štiri ocene, jih izboljšati na pet. Pa tudi zaključni izlet mi je bil zelo všeč,« je povedala Gaja.

»Meni so se iskreno izleti, ali pa zaključna ekskurzija. Meni pa razni smešni dogodki in ocene,« sta povedali Ajda in Aleja.

»Najraje sem plesala in zelo rada imam matematiko, slovenščino in spoznavanje okolja,« je dodala Nika.

Medtem ko starejši otroci šole ne bodo preveč pogrešali, pa je zgodba pri mlajših nekoliko drugačna.

Učence 1. a razreda smo vprašali: »Kaj boste najbolj pogrešali med počitnicami?« In odgovorili so nam: »Šolo in učiteljice

Načrti za počitnice so že izdelani

»Grem na koncu na morje, pa grem na neki tabor še,« je povedal Naj.

»Grem na morje v Pulo in jutri grem v Celovec in bom tam delala v Minimundusu, da bom videla kakšne vse stavbe imajo vse države,« je delila svoje načrte Nika.

»Nogomet igral, se zabaval s prijatelji in igrce igral,« pa je dodal Luka.

In sledilo je presenečenje ...

Ker so celo šolsko leto pridno obiskovali šolo, jih je na koncu čakalo tudi presenečenje. Ravnatelja sta jih presenetila s koncertom Nike Zorjan, ki jih je s petjem in plesom popeljala v poletje. 

Najbolj navdušeni pa so od nje dobili tudi avtogram ali fotografijo za spomin.

»Najbolj se spomnim tega, ko je bil 24. junij, da je bil moj najsrečnejši dan. Ker, a veš, ta občutek, ko po celem letu imaš počitnice, to si tako srečen,« je delila svoje spomine Nika Zorjan.

Kakšne počitnice je zaželela otrokom? »Naj čim bolj uživajo, naj so čim bolj neobremenjeni. Naj se družijo s prijatelji, naj bodo čim manj na telefonih in na računalniku,« je povedala pevka.

Tako pa se je na zaslužene počitnice, polne novih dogodivščin, odpravila še ena generacija otrok.

Komentarji (2)

xxxtinca (ni preverjeno)

kdo pa je to?

MODRI LUKA (ni preverjeno)

Me zanima, kakšna so kaj bila spričevala Nike? Pa v šolo bi se lahko napotila v spodobni obleki in z modrčkom...

Starejše novice