Slika je simbolična.
Jesen je v polnem razmahu. Številni se zato lotijo iskanja jesenskih plodov po gozdovih, drugi se po jesenske dobrote sprehodijo kar do tržnice. Preverili smo, kako je s cenami gob in kostanjev na mariborski tržnici.

Če se boste sami odpravili po gozdu v iskanju gob, jih boste trenutno težko našli. Sezona jurčkov in drugih gob letos ni najboljša.

Branjevka na mariborski tržnici jih je skupaj z možem iskala kar tri dni. Kot pravi, jih ni niti na preverjenih mestih. 

Na tržnici v Mariboru lahko kljub temu najdemo jurčke, a je treba za košarico odšteti deset evrov. Ob sobotah imajo pri Kmetiji Krevh tudi bele šampinjone, ki stanejo štiri evre in rjave šampinjone, za katere je treba odšteti pet evrov.

Na mariborski tržnici lahko kupimo tudi šitake po ceni 16 evrov za kilogram. Bukov ostrigar nas bo stal osem evrov za kilogram, za kilogram kraljevega ostrigarja pa je treba odšteti 16 evrov

Med dobrotami jeseni na mariborskih tržnicah tudi kostanj

Gozdovi se že polnijo nabiralcev, ki iščejo kostanje. Če vam nabiranje tega jesenskega plodu po gozdu ne diši, pa ste si ga vseeno zaželeli, ga lahko kupite pri branjevkah na mariborski tržnici. 

Na tržnici lahko kupite surov kostanj, ki stane od dva do pet evrov na kilogram, za kilogram sladkih maronov pa boste odšteli tudi devet evrov na kilogram. »Letos so sladki, saj so imeli veliko sonca,« sporočajo branjevci. 

Na mariborskih tržnicah poudarjajo, da je še vedno velika ponudba stročjega fižol, ki stane od štiri do šest evrov. Prav tako v mesnem paviljonu najdete nepogrešljive ocvirkov, ki ne smejo manjkati na pojedini iz stročjega fižola. 

Po mariborskih ulicah diši po pečenih kostanjih

Po pečenih kostanjih letos v Mariboru diši na treh lokacijah, in sicer na Trgu Svobode, na pokopališču Pobrežje in Glavnem trgu na avtobusni postaji. Sezona pečenih kostanjev bo v štajerski prestolnici trajala vse do božiča.

Za pečene kostanje je treba v Mariboru odšteti enako kot prejšnja leta. Cena pečenih kostanjev je namreč že tri leta enaka. Za četrtino litra je treba odšteti tri evre, medtem ko pol litrska merica stane pet evrov.

Starejše novice