Foto: Jure Banfi
Karmen Razlag je na direktorskem položaju do konca razpisnega postopka nasledila Uroša Rozmana, ki se je po štirih letih poslovil.

Vodenje Regionalne razvojne agencije za Podravje - Maribor je začasno prevzela Karmen Razlag, ki sicer na agenciji zadnja leta vodi sektor za turizem.

Na direktorskem položaju je do konca razpisnega postopka nasledila Uroša Rozmana, ki se je po štirih letih poslovil.

Vzrok osebni razlogi

Regionalne razvojne agencije za Podravje - Maribor je razpis za direktorja objavila že pred poletnimi počitnicami, a ga je tik pred iztekom roka za oddajo prijav podaljšala za mesec dni.

Kot je julija poročal Večer, naj se na razpis ne bi prijavil nihče, Rozman pa je svet zavoda že takrat obvestil, da bo svojo pot pri regionalni razvojni agenciji najverjetneje zaključil.

Pri tem je navedel osebne razloge, saj da je vsakodnevno potovanje med Slovenj Gradcem, kjer živi, in Mariborom zanj in za družino prenaporno, čeprav je priznal, da bo težko pustiti delo, ki ga ima rad, sodelavce, pa številne začete in načrtovane projekte.

Letos že 30 let delovanja

Kot so ob njegovem odhodu sporočili iz regionalne razvojne agencije, jih je Rozman z zagnanostjo in predanostjo vodil skozi obdobje pomembnih sprememb in rasti.

Letos so med drugim obeležili že 30 let delovanja kot nosilna razvojna agencija in s partnerskimi institucijami najpomembnejši člen za razvoj 41 občin v regiji.

Pod vodstvom Rozmana se je Mariborska razvojna agencija uspešno transformirala v regionalno razvojno agencijo in postala vplivna razvojna in raziskovalna institucija, ki spodbuja trajnostni in gospodarski razvoj. S strateško pripojitvijo Inštituta Wcycle Maribor in Štajerskega tehnološkega parka so dejavnost, poleg podjetništva in regionalnega razvoja, usmerili tudi v krožno gospodarstvo ter digitalizacijo.

Ustanovili so nove sektorje za raziskave, razvoj in inovacije, turizem ter splošne službe, s katerimi so izboljšali notranjo organizacijo in delovanje. Posledica tega so letni obseg izvajanih projektov s 17 letno povečali na 53.

Agencija je v zadnjem mandatu uspešno povezala 30 partnerjev za razvoj trajnostnega turizma Pohorja (Partnerstvo za Pohorje), 39 občin v Destinacijo Štajerska ter 21 občin v partnerstvo za Dravsko kolesarsko pot (Drava Bike), katere idejna zasnova je prav produkt Rozmanove magistrske naloge.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
BULDOG MALJEVAC (ni preverjeno)

Karmen prevzema? Torej je prevzetna...

Starejše novice