Pripravite svoje brbončice! Čas je, da znova obiščete te gostilne iz Maribora in okolice.

Maribor v zadnjem času doživlja pravi razcvet na področju kulinarike in gostinske ponudbe. To ugotavljajo tudi na Siol.net, kjer so sestavili seznam top gostiln na Štajerskem in v Prekmurju. Od desetih gostiln na seznamu so kar tri mariborske, ena pa iz bližnje okolice.

Okusov se ne da ponarediti

Eno izmed prijetnih presenečenj na seznamu je mariborska restavracija Sedem, ki se na moderen način igra s kulinarično preteklostjo Maribora, ob enem pa ponuja možnost študentom, da svoje delo in znanje predstavijo gostom.

Lahko se pohvalijo, da so edina šolska restavracija, ki deluje po inovativnem poslovnem modelu, kjer študenti pod nadzorom mentorja izvajajo strokovne procese. 

Na seznamu najboljših gostiln tega pa so se (pričakovano) znašle še Mariborčankom dobro znane razvajalnice okusov - Restavracija RožmarinHiša Denk iz Zgornje Kungote in Restavracija Mak.

Mariborski Rožmarin so označili tudi kot gostilno z eno najpopolnejših vinskih kart v Sloveniji. V Maku, so zapisali, ni nikoli dolgčas, Hiša Denk pa je s kreativno kuhinjo namenjena tudi severnim sosedom.

 

Starejše novice