Foto: Sebastian Miško
Na Ptuju je od 1. do 4. junija potekalo srečanje avtomobilov Renault Avantime.

V začetku tega tisočletja je Renault predstavil tri avtomobile z izjemno drznim dizajnom, vendar je samo en med njimi postal klasika - Renault Avantime. Renaultov križanec enoprostorca, karavana in kupeja ni bil dobro sprejet s strani javnosti, zaradi česar je bil kmalu upokojen. 

Model avantime je bil na začetku 21. stoletja morda res preveč nenavaden za svoj čas. Tudi ime je dobil po kombinaciji francoske besede avant (naprej) in angleške time (čas). Kar lahko preprosto prevedemo 'pred svojim časom'.

Nedavno smo praznovali 20 let, odkar je iz tovarne zapeljal zadnji od le 8557 narejenih Avantimov. Proizvodnjo Avantima so namreč zaključili že po dveh letih, in sicer leta 2003.

Kljub temu je Avantime še danes zelo poseben in privlači poglede. Marsikateri pogled je pritegnil tudi v preteklih dneh, ko je srečanje teh redkih avtomobilov potekalo na Ptuju. 

Na Ptuju avtomobili iz 22 različnih držav

Dogodek Avantime Friends vsako leto gostuje v eni od sosednjih dežel. Prejšnja leta se je že odvijal v Prekmurju, letos pa smo ga organizirali v okolici Ptuja. Ptujsko srečanje sta organizirala Brigita in Bojan Miško, tudi sama lastnika tega jeklenega konjička. 

Gre za večdnevni dogodek, ki se je začel v četrtek zvečer, ko so se udeleženci zbrali v hotelu na Ptuju. V petek so obiskali Ptujsko goro, Podlehnik in se zapeljali čez mejo do gradu Trakoščan.

V soboto dopoldne so se udeleženci ustavili na grajskem dvorišču in si ogledali Ptujski grad. Sledilo je druženje v Jeruzalemu. V nedeljo dopoldne so se lastniki Avantimov po zajtrku odpravili vsak na svojo pot.

Na srečanju je bilo prisotnih 22 Avantimov, ki so prišli iz različnih držav. Registrske tablice so razkrivale, da je bilo med njimi nekaj slovenskih, hrvaških, avstrijskih, nemških, čeških, nizozemskih in tudi danskih vozil.

Komentarji (4)

petruška (ni preverjeno)

avantime! drek od avta! zato so ga hitro nehali delat? Golf dvojka še vedno dela brez problema

Jack00000 (ni preverjeno)

Zakaj pa bi naj to bil kultni avto?

HULK (ni preverjeno)

Ko sem prvič videl tak avto je bil obarvan črno. Pri moji duši, da sem mislil, da gre za pogrebno vozilo...

Brilliance (ni preverjeno)

Za naše razmere neuporaben avto. Poglejte samo to dolžino kupejevskiv vrat, to rabiš plac da sploh not in ven prideš. Spredaj še mogoče všečen, zadaj..., grd kot enaka serija Meganov. Ta leta proizvodnje za Renault niso bila posrečena.

Starejše novice