To je bridka zgodba 67-letne upokojenke, ki s 350 evri pokojnine ne more preživeti v Mariboru. Usoda ji grozi, da jo bo postavila na cesto.

Velik del življenja je pomagala ljudem, zdaj, ko je v pokoju, se je kolo življenja obrnilo in sama rabi pomoč. 67-letna upokojenka, ki želi ostati neimenovana, je 36 let delala kot medicinska sestra v domu ostarelih v Mariboru. Zadnjih sedemnajst let je vdova, v tem času je skrbela za otroka in nesebično pazila tudi na bolno mamo. A ostala je sama in z dolgom visokim 1511,52 evrov.

Njen dolg se je nabral zlasti v času, ko je poskušala oskrbeti tudi svojo ostarelo mamo, ki je bila nepokretna.

350 evrov pokojnine ni dovolj

Živi s 350 evri pokojnine in s strahom, da bo postala brezdomka. V kolikor namreč ne bo uspela poravnati dolga, bo ostala brez stanovanja. A to pravzaprav ni stanovanje, ampak le skromno bivališče na 20-ih kradratnih metrih, ki bo prodano na dražbi, če ne bo uspela napraskati dobrega tisočaka in pol. 

Lačna je ...

Zaradi hude družinske stiske, ji peša tudi zdravje. Velikokrat je lačna. Hrano išče na Rdečem križu, pri Karitasu, zatekla se je tudi k UP-orniku, kjer so nad stisko Mariborčanke šokirani. Dobrodelneži z Borisom Krabonjo na čelu so zato odločeni upokojenki pomagati in ji rešiti stanovanje. V le nekaj urah so uspeli zbrati 185 evrov za poplačilo dolga, a to še zdaleč ni dovolj.

Pomagate lahko tudi vi! Nobena dobrota ni majhna in vsak evro šteje. Če želite priskočiti na pomoč, lahko to storite preko UP-ornikovega transakcijskega računa:

IBAN SI56 6100 0001 3621 087
REFERENCA: SI99
Koda namena: CHAR
Namen plačila: ZA UPOKOJENKO J

ali na PAYPAL z naslovom [email protected]

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice