Vir: Facebook, Mariborske tržnice
Danes je poseben dan za Maribor in vse Mariborčane, saj svoj 88. rojstni dan praznuje Slavica Škerbot, srce in duša osrednje mariborske tržnice.

Že neverjetnih 80 let Slavica Škerbot vsak dan s predanostjo in prijaznostjo prinaša domače pridelke na tržnico, s čimer je v vseh teh letih postala prava ikona mesta.

Slavica Škerbot je svojo pot na mariborski tržnici začela pri rosnih osmih letih, ko je s svojo mamo prvič prišla prodajat na tržnico. Od takrat naprej se vsako jutro pripelje iz Metave, skrbno naloži pridelke iz avta in jih razstavlja na svoji stojnici. 

Ob koncu delovnega dneva pa vse skrbno pospravi, kar kljub častitljivim letom dokazuje njeno neizmerno delavnost in vztrajnost.

Čeprav gospa Škerbot dela skoraj vsak dan od nedelje do petka, si sobote privošči za počitek. Kljub temu njeni pridelki ne manjkajo na tržnici, saj jo ob sobotah nadomeščata njena hčerka in vnukinja Petra, ki bo kmalu magistrirala iz kmetijskega inženiringa. Petra je za svojo babico velik vir ponosa in nadaljuje družinsko tradicijo.

Slavica Škerbot je znana po svoji zanesljivosti, saj je na svoji stojnici prisotna vsak dan med 8. in 12. uro, ne glede na vreme. 

Te dni lahko tako pri gospe Škerbot kupite mlad krompir, mlado čebulo, maline, robide, ribez, peteršilj, bučke in jajca. Vsak njen pridelek je rezultat dolgoletnega dela in ljubezni do kmetijstva, kar cenijo številni kupci.

»Draga gospa Škerbot, hvala vam za vašo neizmerno predanost, prijaznost in toplino, ki jo prinašate med nas. Hvala, ker ste v vseh teh desetletjih s pridelki izpod vaših pridnih rok osrečili marsikaterega Mariborčana. Iz srca vam želimo vse najboljše za 88. rojstni dan,« pa je Slavici Škerbot rojstni dan zaželelo tudi vodstvo Mariborskih tržnic.

Komentarji (1)

Kurbinsin (ni preverjeno)

Stara vlece ni kaj.

Starejše novice