FOTO: Novogradnje Maribor
Spomladi leta 2019 se bosta v Mariboru začela kar dva nepremičninska projekta. Soseski Sončne terase in Novi vrtovi bodo štajerski prestolnici prinesli kar 260 novih stanovanj in skoraj 400 garažnih mest.

Nepremičninski trg se v Mariboru na veliko prebuja. Gradnja 21 nadstandardnih stanovanj na Koroški poimenovanih Kare Koroška poteka po terminskem planu in gradbena dela bodo kmalu zaključena. Prav tako so pred tedni položili temeljni kamen za gradnjo 20-milijonskega novega stanovanjskega naselja Primius v Studenški ulici, kjer bo podjetje Primius zgradilo več kot 200 stanovanjskih enot.

Novogradnje Maribor pa se po objektu na Koroški ozirajo k novim projektom. Tako bodo spomladi začeli z gradnjo kar dveh stanovanjskih enot.

Sončne terase v Košaškem dolu

Tako bodo v Košaškem dolu na izjemno sončni legi pod vznožjem vinogradov zrasle Sončne terase.

»Gre za novo nastajajočo sosesko, ki bo ena najlepših v tem predelu. Pričela se je z izgradnjo modernih samostojnih hiš na zahodnem delu, nadaljuje se z nizom treh vil na spodnjem delu in zaključuje s terasasto gradnjo na najboljšem in najvišjem predelu soseske tik pod vinogradi, ki smo jo upravičeno poimenovali Sončne terase,« je za Mariborinfo poudaril direktor Novogradnje Maribor Primož Lobnik.

Sončne terase bodo Mariboru prinesel 60 novih stanovanj z 4999 kvadratnih metrov uporabnih površin. V sklopu objektov bo urejenih 90 garažnih mest, največja prednost lokacije novih stanovanj pa so po Lobnikovih besedah poleg sončne lege pod vinogradi kratke relacije do centra mesta ali uvoza na avtocesto.

»Lokacija nudi hiter dostop do mestnega središča in hkrati omogoča odmik od urbanega življenja v neposrednem stiku z naravo. Terasasta gradnja ponuja lepe poglede proti Pohorju in centru Maribora. Stanovanja so zelo osončena in imajo izhod na teraso, balkon ali ložo,« dodaja.

Novi vrtovi – eno do petsobna stanovanja po dostopni ceni

Med Qlandijo in Engelsovo pa bo zraslo novo naselje Novi vrtovi, ki ga bo sestavljalo šest povezanih stolpičev in podzemna garaža. Skupno bo tam kar 200 novih stanovanj in 300 garažnih mest.

Načrtovana je gradnja eno do petsobnih stanovanj, na vrhu vsakega stolpiča pa bodo urejeni nadstandardni penthousi. Ti bodo imeli tudi osebna dvigala, z ekskluzivnim dostopom iz garaže direktno v svoja stanovanja. Stanovanja v šestih novih blokih pa naj bi bila načrtovana za širši trg in tisto, kar Maribor trenutno najbolj potrebuje - nova stanovanja za družine.

»Stanovanja v Novih vrtovih bodo sprejemljiva za trg za vse občane. Finančno bodo dostopna za vse družine, razen na vrhu, kjer bodo penthousi in bodo ponujali višji standard,« pojasnjuje Lobnik.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice