Mariborska občina išče potencialna najemnika za občinska poslovna prostora na elitni lokaciji v središču mesta. Za kakšna prostora gre in koliko bo moral potencialni najemnik odšteti za njun najem?

Mestna občina Maribor je na svoji spletni strani objavila javni razpis, v sklopu katerega bo skušala najti najemnika za dva poslovna prostora v lasti občine.

Oba poslovna prostora se nahajata na Glavnem trgu v Mariboru, oddajata pa se za namen trgovske oziroma neživilske dejavnosti ali pa mirne storitvene dejavnosti.

Poslovna prostora sta dokaj podobna, pri čemer je velikost prvega 125 kvadratnih metrov, drugi pa je skupaj s kletjo velik 253 kvadratnih metrov. Izhodiščna fiksna mesečna najemnina za prvi poslovni prostor znaša 1885 evrov, za večji poslovni prostor pa znaša 1930 evrov.

Občina ponuja dva poslovna prostora na Glavnem trgu

Kot že omenjeno, bo občina skušala najti nova najemnika za dva poslovna prostora v lasti občine. In sicer gre za:

 • poslovni prostor (ulični) v izmeri 125,6 kvadratnega metra v pritličju stavbe na naslovu Glavni trg 20 v Mariboru. Poslovni prostor se oddaja za trgovsko (neživilsko) dejavnost ali mirno storitveno dejavnost. Izhodiščna fiksna mesečna najemnina: 1885 evrov,
 • poslovni prostor (ulični) v skupni izmeri 253,9 kvadratnega metra v pritličju in kleti stavbe na naslovu Glavni trg 20 (pritličje v izmeri 119,6 kvadratnega metra in klet v izmeri 134,3 kvadratnega metra). Poslovni prostor se oddaja za trgovsko (neživilsko) dejavnost ali mirno storitveno dejavnost. Izhodiščna fiksna mesečna najemnina: 1930 evrov.

Ponujena mesečna najemnina ne sme biti nižja od objavljene izhodiščne mesečne najemnine.

Mestna občina Maribor je najemnika za poslovna prostora iskala že maja, izhodiščna mesečna najemnina pa je bila takrat veliko manjša. Na predhodnem razpisu je izhodiščna fiksna mesečna najemnina znašala 1256 evrov (sedaj 1855 evrov), za drugi poslovni prostor pa 1456 evrov (sedaj 1930 evrov).

  Ponudbe zbirajo do 8. novembra

  Najemnik bo za najem poslovnega prostora dolžan plačevati najemnino, ki se oblikuje v odstotku, in sicer sedem odstotkov od čistih prihodkov od prodaje na letni ravni, ki jih najemnik realizira na lokaciji, ki je predmet najema.

  S tem, da fiksni znesek mesečne najemnine znaša ponujena fiksna mesečna najemnina, ki jo najemnik ponudi v ponudbi in jo plača ne glede na letni promet in predstavlja akontacijo letne najemnine, ki se plačuje vsak mesec sproti.

  Najemnina se plačuje v enakih mesečnih obrokih, na način, da najemnik plačuje akontacijo najemnine v višini ponujene fiksne mesečne najemnine, po 28. februarju vsako leto pa mu bo na podlagi čistih prihodkov od prodaje za preteklo leto s strani najemodajalca izračunan in obračunan še preostali del najemnine, v kolikor bo le ta presegala znesek fiksne mesečne najemnine, preračunane na letno raven, in jo bo najemnik dolžan plačati v enkratnem znesku.

  Mariborska občina bo najemno pogodbo sklenila z najugodnejšim ponudnikom, ki bo ponudil največjo najemnino za mesečni najem, a mora ponudnik pred oddajo ponudbe vplačati varščino v višini dveh mesečnih najemnin.

  Potencialni najemniki ob tem izpolnijo obrazec na spletni strani občine, kjer se nahajajo tudi vse ostale podrobnosti, svoje ponudbe pa morajo poslati na naslov Mestne občine Maribor do srede, 8. novembra, do 15. ure.

  Komentarji (9)

  Hlapci (ni preverjeno)

  Evropa je včeraj dobila 42 000 000 m3 ruskega plina preko Krima in ukrajine, plinski terminal Sudža. In točno toliko ga sprejme vsaki dan !

  Zvegla (ni preverjeno)

  zato pa nima še nobenga, ker išče samo potencialne. tak je, če si mlahav.

  Surfeiter (ni preverjeno)

  Kakor ste pametni, boste za promet zaprli še za del Ulice kneza Koclja in iz elitne lokacije naredili elitni pajzel, ki bo ponujal čisto pravo irsko chufachedro, ameriške perčize, angleške čenge ter francoske žvezle ... naj se stoka pogospodi vsaj takrat, ko grejo na schumdlfickenschuss ...

  Janko Siranko (ni preverjeno)

  Kakšna elitna lokacija neki. Nikjer v bližini ni parkirnega prostora za kupce in poslovne partnerje. Niti zobozdravnika ne moreš dati notri, ker si do garažne hiše pod Cityjem vsi pacienti prehladijo čeljusti. Pa lep pozdrav!

  Marburg ad drau (ni preverjeno)

  lepo kasirajo ti komunisticni lopovi visoke najemnine-ta stavba je bila po 2 vojni ukradena (tako kot vecina elitnih stavb)v imenu zlocinske jugokomunisticne oblasti!!!gnus in sramota!!!!smrt komunistom!!

  jasna maribor (ni preverjeno)

  zanimivo bo sele ko bodo avstrijci sprozili revizije pokradenih nepremicnin v greznici jugoslaviji!!!!v zemljiskih knjigah na dunaju so skrbno hranjeni vsi tocni podatki o lastnistvu-ceprav so se nasi udbasi zelo potrudili se bomo brisati evidence pokradenega!!!!to bo bo veselo-tik tak tik tak-komunisticno-levicarski gnoj-pripravite se na zaplembe-pocasi in zanesljivo.!!!!

  In reply to by Marburg ad drau (ni preverjeno)

  richard (ni preverjeno)

  seveda tudi jaz sem ze slisal precej govoriti o tem!!!slovenija je bila del AO -kerbso se bali poplav in pozarov so imeli vse natancno popisano in se danes hranijo!!!!!tatinske komunisticne gnusobe seveda niso racunale da je na dunaju vse evidentirano!!!!ha ha ha -kako jih bodo ven metali-to bo veselje!!!!

  In reply to by jasna maribor (ni preverjeno)

  Surfeiter (ni preverjeno)

  Komunisti so tvoja preteklost, sedanjost in prihodnost ... če tega nočeš sprejeti, pojdi, ekonomski migrant, lepo domov ... proletarci vseh držav, združimo se ...

  In reply to by Marburg ad drau (ni preverjeno)

  Papoffino (ni preverjeno)

  Bravo Surf, na nežen način si ga poslal v domačo prdekano. Fant ne ve kaj piše. Morda je psihiatrični bolnik, morda so ga v otroštvu zlorabljali, kdo bi vedel. Da je brezposličar, se vidi po številu postov, ki jih pošilja. Vsak njegov post ima drugi pseudonim. Pa še nepismen je.

  In reply to by Surfeiter (ni preverjeno)

  Starejše novice