Slika je simbolična.
Marprom se z Leitnerjem še pogaja okoli cene gradnje vmesne postaje na Pohorju.

Javni holding Maribor je v imenu upravljavca žičniških naprav na Mariborskem Pohorju Marprom formalno zavrnil ponudbo italijanskega podjetja Leitner, ki se je edini odzval na javni razpis za dobavo, montažo in izgradnjo srednje postaje krožno-kabinske žičnice, je razvidno iz portala E-naročanje. Z omenjenim podjetjem pa se bodo še pogajali.

Mariborski holding je ponudbo zavrnil zaradi preseganja zagotovljenih sredstev za izvedbo projekta, ki so bila predvidena v skladu s septembra objavljenim razpisom.

Ponudba Leitnerja, ki je leta 2009 postavilo sedanjo gondolo, je znašala nekaj manj kot 2,46 milijona evrov, kar je sicer le za malenkost nad predvidenimi skoraj 2,45 milijona evri, tako da bodo v pogajanjih zagotovo našli skupni jezik.

Kot so za STA pojasnili v holdingu, so v postopku izbire izvajalca izgradnje vmesne postaje Pohorske vzpenjače zdaj predvidena pogajanja s ponudnikom v skladu z zakonom o javnem naročanju. Po njihovih pričakovanjih pogajanja, h katerim je ponudnik že bil povabljen, ne bodo povzročila bistvenega odstopanja od začrtane časovnice izvedbe projekta.

Gradbena dela naj bi začeli še letos

Na lokaciji vmesne postaje krožne kabinske žičnice sicer trenutno potekajo geološke raziskave in čiščenje terena, s čimer se pripravljajo na začetek del. Ta bodo stekla takoj po koncu postopka izbire izvajalca, če bodo pogajanja uspešno zaključena.

Tako še naprej načrtujejo, da bi gradbena dela začeli še letos, prihodnje leto spomladi pa naj bi začeli montažo konstrukcije vmesne postaje.

Gre za prvo investicijo v sklopu širšega projekta modernizacije žičniških naprav in izgradnje zunanjega centra Maribor-Areh v skupni vrednosti 7,5 milijona evrov, za katerega bo Marprom prejel skoraj šest milijonov evrov državnega denarja.

Ob tem so že prejeli tudi gradbeno dovoljenje za drugo večjo investicijo, postavitev nove sedežnice Ruška, čemur bo sledila objava razpisa za izbiro izvajalca in postavitev nove sedežnice v letu 2023.

Kot je nedavno poročal časnik Večer, so začeli urejati tudi novo smučarsko progo pri Špelcinem logu, ki bo veljala za rezervno progo za Zlato lisico.

Dela na tem območju obsegajo prestavitev obstoječih snežnih topov in ureditev priključnih mest za dodatne topove, tako da bo mogoče ustrezno zasnežiti novo progo.

Ureditev sistema zasneževanja na tem delu proge je v planu do začetka tokratne zimske sezone. Do zime bodo nujno infrastrukturo uredili samo na novi poseki, zgornjega dela pa bi se zaradi pomanjkanja denarja lotili prihodnje leto, še dodaja časnik.

Med odobrenimi projekti na državnem razpisu za razvoj in prestrukturiranje slovenskih smučišč načrti Marproma poleg izgradnje vmesne postaje krožne kabinske žičnice in nove štirisedežnice Ruška obsegajo še ureditev novih kolesarskih prog, gibalnih parkov in steze za gorske gokarte.

Vrednost projekta, ki ga je Marprom prijavil na razpis ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, znaša blizu 7,5 milijona evrov, od tega je bilo zanj odobreno sofinanciranje v višini nekaj manj kot šest milijonov evrov.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice