Slika je simbolična (Foto: Bobo).
Zaradi trgovanja z mamili je Nacionalni preiskovalni urad izvedel obširno akcijo, aretiran pa je bil tudi znani Ptujčan.

Policisti so zdaj potrdili, da so opravili osem hišnih preiskav in pridržali štiri osumljence zaradi trgovanja s prepovedanimi drogami. 

Hišne preiskave so bile izvedene 4. in 5. maja, ob pomoči kriminalistov policijskih uprav Maribor, Celje in Murska Sobota, uprave kriminalistične policije ter pripadnikov specialne enote. 

Opravili so osem hišnih preiskav na območjih Maribora in Ptuja zaradi suma storitve več kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Osumljenih šest oseb s ptujskega območja 

Osumljenih je šest oseb s širšega ptujskega območja, stari so med 38 in 53 let, pet oseb pa je bilo že predhodno obravnavanih zaradi različnih kaznivih dejanj. 

Za kazniva dejanja s področja prepovedanih drog sta bili dve osumljeni osebi že predhodno obravnavani v Sloveniji, ena pa v tujini. 

Pridržali so štiri osebe, ki bodo danes, 6. maja, pripeljane na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku v Maribor. 

Prodajali kokain, gojili konopljo, tihotapili sestavine

Sodelovalo je več kot 50 preiskovalcev Nacionalnega preiskovalnega urada pripadnikov specialne enote in kriminalistov policijskih uprav Maribor, Celje in Murska Sobota ter Uprave kriminalistične policije.

Ugotovili so, da so osumljenci na širšem območju Ptuja in Maribora prodajali večje količine kokaina, v zaprtih prostorih gojile konopljo in organizirale ter tihotapile predhodne sestavine za izdelavo prepovedanih drog. 

Preiskovalci so zasegli približno sedem kilogramov kokaina in okoli petsto sadik konoplje, motorno kolo, osebni avtomobil in elektronske naprave. 

Odkrili so še tri ločene prirejene prostore za notranje gojenje konoplje. Analize zaseženega še potekajo. 

V primeru potrditve kaznivega dejanja jim grozi od eno do deset let zapora, če je kaznivo dejanje storjeno v hudodelski združbi pa od pet do petnajst let zaporne kazni. 

Predkazenski postopek usmerja Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

Starejše novice