V Poli klobasi boste odslej lahko uživali tudi tisti, ki se mesu raje izognete. Na trgovinske police je prispela prva brezmesna Poli. In iz česa je?

Perutnina Ptuj je v zadnjih mesecih iskala vse, ki se pišejo Grah. A zakaj? Razvili so namreč prvo brezmesno Poli, ki je izdelana iz grahovih beljakovin. Cilj ptujske perutnine je, da Poli green postane prva izbira vseh, ki iščejo kvalitetne izdelke na področju alternativnih virov proteinov. 

»Perutnina Ptuj je v vsej svoji dolgoletni tradiciji vedno bila razvojno usmerjena. Kot največji regijski proizvajalec piščančjega mesa in izdelkov z novo linijo Poli green sledimo najsodobnejšim prehranskim trendom. Naš cilj je, da Poli green postane prva izbira vseh, ki iščejo kvalitetne izdelke na področju alternativnih virov proteinov iz kakršnih koli razlogov, » je povedal David Visenjak, direktor za trženje v Skupini Perutnina Ptuj.

Lakoto kraljične poteši Poli green 

Lansiranje treh green izdelkov, torej klobase Poli, narezka in green pice, spremlja še zabaven oglas, ki ga lahko opazite na televizijskih ekranih. 

Ideja za oglasom je zgodba kraljične na zrnu graha, a našo kraljično muči le lakota. To poteši - seveda - nova Poli green. 

»Pri razvoju Poli green nismo želeli ustvariti običajni rastlinski mesni nadomestek, ampak smo si zastavili ambiciozen cilj razviti izdelek, ki bo visoko kakovosten, z ugodno hranilno sestavo, prvovrstnega okusa in bo upravičeval naziv Poli. Tako na trgu danes ne boste našli primerljivega mesnega nadomestka, ki bi ponujal boljšo hranilno sestavo, v kontekstu nizke vsebnosti maščob, nizke energijske vrednosti in visoke vsebnosti vlaknin. Prav tako, smo že konceptualno definirali in razvijali izdelek brez uporabe umetnih ojačevalcev okusa, brez umetnih barvil in brez alergenov. Kot alternativo sojinim beljakovin, ki so pogosto uporabljena surovina mesnih nadomestkov, smo izbrali beljakovine graha.

Zakaj? Beljakovine graha predstavljajo nealergeni, visokokakovosten vir beljakovin, saj vsebujejo vse esencialne aminokisline, nimajo negativnih asociacij v očeh potrošnikov in hkrati omogočijo razvoj ustrezne teksture ciljnega izdelka.« je o razvoju, specifikah in konkurenčnih prednostih novega izdela Poli green povedal Florijan Cajzek, vodja razvoja v Skupini Perutnina Ptuj.

Zaenkrat Poli green le v Sloveniji

Visenjak je razkril, da so Poli green zaenkrat lansirali le v Sloveniji, ki bo testno območje za novo klobaso v zelenem ovitku. Naslednje tržišče bo Hrvaška in trgi Evropske unije. 

Trenutno brezmesnih izdelkov izdelajo približno tono na teden, a Visenjak poudarja, da gre le za začetek. Izdelki so na policah namreč komaj dva tedna. 

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Düplek (ni preverjeno)

Pa so prisli travojedci na svoj racun. 😝😆

modrijanblaz (ni preverjeno)

gnojšnica

Snezic (ni preverjeno)

Čisto enaka gnojšnca kot praviš, je mesna. V klobase zmeljejo vedno samo odpad, tudi v prefinjeno Poliko.

In reply to by modrijanblaz (ni preverjeno)

BOZIDARKAPUCINAR (ni preverjeno)

ŠE VEČ RAKA ,JEBEMTI

Jack000000 (ni preverjeno)

Zakaj bi pa pa vegani klobase jedli?

Politik (ni preverjeno)

Klobasa za vegane ha,ha ha ha,ha,ha, pa to se ne more potem imenovati KLOBASA,HA HA,HA,mater ste utrgani.To je travnati brezmesen izdelek na videz podoben 'dre..ku.

Sami bedaki (ni preverjeno)

Isti drek kot prava polika. Tko voli, nek izvoli.

Fischer (ni preverjeno)

Tole zeleno baso si bota Golobček in njegova kobila privoščila na kakem izletu na državne stroške.

Starejše novice