Maribor in turistična destinacija Maribor - Pohorje v letošnjem letu beležita odlične statistične podatke. Še posebej odličen je bil junij.

Mesto Maribor in turistična destinacija Maribor - Pohorje beležita odlične statistične rezultate v prvem polletju 2017 v primerjavi z enakim obdobjem lani. Maribor je v letošnjem letu od januarja do junija zabeležil kar 150.619 nočitev, kar je 10 odstotkov več kot lani. Rekordni mesec pa je bil junij, saj je destinacijo Maribor - Pohorje obiskalo kar 31% odstotkov več gostov kot lani.

V prvih šestih mesecih 2017 je bilo v Mariboru 10 odstotkov več nočitev, kot v enakem obdobju lani in 14 odstotkov več prihodov turistov. Na področju celotne destinacije je nočitev več za 8 odstotkov, prihodov turistov pa 10 odstotkov.

Primerjava nočitev med enakim obdobjem 2016 in 2017. Vir: Statistični urad Republike Slovenije

Rekordni junij

Letošnji junij je bil od lanskega na področju nočitev boljši kar za 18 odstotkov v mestu Maribor in 20 odstotkov v celotni destinaciji. Maribor je letošnjega junija obiskalo kar 29 odstotkov več turistov, kot lanskega, celotno destinacijo pa kar 31 odstotkov več.

Največ nočitev v Mariboru so junija ustvarili turisti iz Nemčije, Hrvaške in Italije.

Maribor je v prvih šestih mesecih letošnjega leta zabeležil 150.619 nočitev, lani pa 136.415. Tujih gostov je bilo 84 odstotkov. Destinacija Maribor - Pohorje je od januarja do junija 2017 zabeležila 206.618 nočitev. Tu je število domačih turistov večje, saj je tujcev 70 odstotkov.

»V Zavodu za turizem Maribor - Pohorje nas odlični rezultati izjemno veselijo, saj napovedujejo nov mejnik preko 400.000 nočitev v destinaciji Maribor - Pohorje,« so o odličnih rezultatih povedali pri mariborskem turističnem zavodu.

Prihodi in nočitve tujih gostov. Vir: Zavod za turizem Maribor - Pohorje

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice