Kaj pravite na to idejo Mariborčana?

Krožna kabinska žičnica Pohorska vzpenjača je bila lani nadgrajena z novo vmesno postajo. Ta naj bi bila velika pridobitev za širitev ponudbe z dodatnimi vsebinami za vse letne čase oziroma razvoj Pohorja 365.

V prihodnje bo omogočila učinkovito izrabo smučarskih prog v zgornjem delu in kolesarskih v spodnjem delu Mariborskega Pohorja, pravijo na Marpromu, ki upravlja gondolo.

Pred časom pa se je na spletni platformi Izboljšajmo Maribor pojavila pobuda, da bi vozne rede gondole dodali na aplikacijo Google Maps. Pravi, da naj se dodajo postaje, vozni red in potek gondole.

Kot je zapisal pobudnik, številni turisti ne najdejo njenega voznega reda oziroma bi si ga radi ogledali preko omenjene aplikacije. Dodaja še, da je Marprom to že storil za avtobusne vozne rede.

Za primer je dal kraj Grindelwald v Švici, kjer lahko na aplikaciji pogledaš narisano linijo, kako poteka in kdaj pride naslednja gondola.

Na Mestni občini Maribor so mu odgovorili, da bo podjetje Marprom preverilo možnost vključitve njenega voznega reda v aplikacijo Google Transit.

Dodajajo, da je sicer vozni red Pohorske vzpenjače dostopen na spletni strani Marproma, uradni strani športnorekreacijskega središča Mariborsko Pohorje z Arehom pa tudi preko strani Visit Maribor.

»Vse te strani so dvojezične in so namenjene tudi obiskovalcem iz tujine,« še dodajajo na občini.

Starejše novice