Vir: Facebook Šport Maribor
Po osmih letih zaprtja srednjega bazena bo ta v začetku februarja vendarle dočakal odprtje. Zaključujejo se tudi dela na Vojašniškem trgu.

Mariborski župan Saša Arsenovič je dejal, da bo mesto kmalu zaživelo v novi podobi. Kot pravi, bo marca in aprila kar nekaj sprememb. 

Po dolgem čakanju bomo lahko zaplavali v Pristanu

»Po osmih letih bomo odprli Pristan,« je povedal Arsenovič. Sanacijska dela se vendarle bližajo koncu. Napovedal je, da bo v kratkem otvoritev in vrnitev plavalnih tečajev. 

»Voda je od petka že v bazenu in vemo, kaj vse smo naredili – okna, energetska sanacija, vhod v recepcijo in še mnogo drugega. Upam, da bo z novim upravljavcem poskrbljeno za red in vzdrževanje.«

Dodal je, da jih čaka še nekaj faz, med drugim še ureditev savn, ki v tem trenutku še niso na voljo.

Na mariborski občini so za Mariborinfo pojasnili, da je bil opravljeni še zadnji kvalitetni pregled, ki predstavlja pregled dela po pogodbi, sedaj je na izvajalcih, da se odpravijo vse napake, ki so zavedene kot pripombe v zapisnikih. 

»Po zaključeni odpravi pomanjkljivosti iz kvalitetnih pregledov, po kompletnem čiščenju in ureditvi vsega potrebnega, kar se bazenske tehnike tiče, bo bazen v kratkem odprt za uporabnike,« so dodali.  

»Otvoritev za kopalce in otroke, ki bodo tega najbolj veseli, bo v kratkem,« je povedal Arsenovič. Bazen bo predvidoma odprt v začetku meseca februarja. 

Maribor se pripravlja na največji športni dogodek za mlade športnike

»Mestno se pospešeno pripravlja na Olimpijski festival evropske mladine,« je povedal župan. Ta bo v mestu združil 50 držav, 3600 športnikov, 500 delegatov in 1000 prostovoljcev. 

Arsenovič izpostavlja, da se ureja s tem povezana infrastruktura, ki bo tukaj ostala. 

»Ljudski vrt je končan, Dvorana Tabor se dela, tenis je v izvajanju in upam, da bomo z državo uspešni pri sofinanciranju ogrevalne steze na atletskem stadionu in da dolgoročno uredimo tribuno na Taboru,« je povedal. 

Za potrebe Olimpijskega festivala Evropske mladine so v preteklem tednu v Ljudskem vrtu otvorili prostore, iz katerih bo potekala vsa organizacija. Gre za regijsko projektno pisarno, ki prinaša mestu pet novih zaposlitev.

Dela na Vojašniškem trgu so v zaključni fazi, kmalu rušenje na Rotovškem trgu

Zaključujejo se obnovitvena dela na Vojašniškem trgu, kjer so že vidne ulične svetilke, ki zvečer osvetlijo trg. Dela se nadaljujejo tudi v vseh treh ulicah.

Uradno odprtje je po besedah Arsenoviča predvideno za marec. 

Kmalu se bo začela tudi gradnja Centra Rotovž. Uvedba v delu bo že konec januarja. »Vse dobro teče, tako s stanovalci kot z vsemi gospodarskimi subjekti,« pojasnjuje mariborski župan.

V februarju se bi naj zaključila gradnja vrtca Pobrežje. »Izvajalec se tokrat drži rokov in upamo, da bo objekt stal do sredine februarja,« dodaja Arsenovič. 

Izbira izvajalca za novo brv še ta teden

Objavljeno je javno naročilo za javno-zasebno partnerstvo za izgradnjo garažne hiše pod pomožnim igriščem pri stadionu Ljudski vrt in javno naročilo za gradbeno-obrtniška dela v okviru obnove Lenta od Studenške brvi do Vodnega stolpa. 

Za izgradnjo nove brvi ob Starem mostu bodo ponovno preučili prejete ponudbe. Arsenovič odločitev o izbiri izvajalca pričakuje še ta teden. 

Občane Maribora vabijo k pripravi trajnostne strategije

Regionalna razvojna agencija za Podravje - Maribor pripravlja novo trajnostno urbano strategijo občine, zato vabi posameznike in podjetja k sodelovanju v spletnih anketah. Na podlagi teh bodo izdelali ta dokument. 

Objavljena imajo dva vprašalnika – za občane in za podjetja.V februarju bodo z namenom pridobiti mnenje starejših, anketo objavili tudi v časopisu Za prijazen Maribor.

Direktor Uroš Rozman predvideva, da bodo lahko predlog predložili v obravnavo mestnemu svetu do junija letos.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice