Maribor bo prihodnje poletje gostil Olimpijski festival evropske mladine. Organizatorji v sodelovanju s Študentskim svetom stanovalcev Študentskih domov Univerze načrtujejo, da bodo športnike nastanili tudi v študentskih domovih.

V Mariboru bo med 23. in 29. julijem prihodnje leto odvijal Olimpijski festival evropske mladine. V štajersko prestolnico bo prišlo 3600 udeležencev, med drugim športnikov in njihovih spremljevalcev, iz cele Evrope, kar predstavlja ogromen logističen zalogaj.

Zaradi tako velikega števila udeležencev je organizacijski odbor festival primoran poiskati rešitve za namestitvene enote tudi v študentskih domovih, saj v Mariboru ni dovolj rezervacijskih namestitvenih enot, da bi lahko namestili vse udeležence in sodelujoče samo v hotelih, hostlih itd.

Predlagali so, da bi se stanovalci čez poletje, najkasneje do 15. julija, izselili iz študentskega doma. Začasna izselitev bi trajala maksimalno pol meseca, do konca festivala, stanovalci pa bi bili oproščeni plačevanja stanarine za cel julij.

Ob vrnitvi v študentski dom po koncu festivala bi stanovalcu pripadala ista soba kot pred izselitvijo.

Stroške čiščenja sob pred dogodkom kot tudi po dogodku krijejo organizatorji, da bi bile sobe vrnjene v takšnem stanju, kot so bile dobljene, pa bodo poskrbeli tudi za stroške popravil morebitnih nastalih škod, za katere sicer predvidevajo, da jih ne bo veliko, ter študentom pomagali pri začasni selitvi kot tudi skladiščenju osebnih predmetov.

Stanovalci lahko podajo svoje mnenje

Študentski svet stanovalcev Študentskih domov Univerze v Mariboru se je obrnil na stanovalce in jih prosil, da jim pomagajo oblikovati mnenje o začasni izselitvi preko spletne ankete, ki so jo jim posredovali na študentski mail.

Stanovalci lahko z reševanjem ankete podajo svoje mnenje in predloge, kako izpeljati projekt tako, da bi bili čim manj oškodovani.

Anketo lahko stanovalci rešijo do petka, 25. novembra, do 12. ure. Dane rezultate anket in mnenja pa želi študentski svet stanovalcev predstaviti na sejah.

Organizatorji hvaležni za podporo in pomoč

Nina Cigale iz službe za odnose z javnostmi Olimpijskega festivala evropske mladine 2023 Maribor se kot glas festivala iskreno zahvaljuje za vso podporo in pomoč, ki so ju že bili deležni in predvsem za vso podporo, ki je še bodo.

»Tako bomo lahko športni festival, ki je zares velikega nacionalnega pomena, kot »eno mesto, eno srce« izpeljali s skupnimi močmi in kar se da najboljše ter s tem kot Slovenija in mesto Maribor pokazali, da smo sposobni izvedbe tako velikega in odmevnega športnega dogodka, kot Olimpijski festival evropske mladine tudi je.«

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Halolo (nepreverjen)

Med 23 julijem in 27 julijem ja ni predavanj. Za 5 dni bodo pa ja odstopili sobe.

Nema dozvole (nepreverjen)

youtube.com/watch?v=_DY9gb7541I
youtube.com/watch?v=CROH1FoAH0c

In reply to by Halolo (nepreverjen)

Leka (nepreverjen)

Študentje so najemniki in imajo najemno pravico,ki jo podpišeta obe strani ob najemu .

Haja (nepreverjen)

Maribor pa spet poln garij in stenic. Že letos spomladi je bil izbruh garij.

Starejše novice