Nekaj več kot mesec dni po odprtju podvoza na Ljubljanski so domačini že opozorili na nepravilnosti pri izvedbi del (foto: Jure Banfi).
»Vremenski pogoji po izvedbi obrabne plasti asfalta v krožišču Jezdarske in Ljubljanske namreč niso bili najbolj ustrezni za barvanje talnih označb,« priznava Mestna občina Maribor.

Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek in župan Mestne občine Maribor Aleksander Saša Arsenovič sta podvoz pod železniško progo na Ljubljanski ulici odprla 25. novembra lani. Nekaj več kot mesec dni za tem so domačini že opozorili na nepravilnosti pri izvedbi del. 

Spomnimo. Tako je uporabnik družbenih omrežij v Facebook skupini Moj Maribor opozoril na 'spran' prehod za pešce v enem izmed novozgrajenih krožišč pri podvozu.

»Se še spomnimo, kdaj so odprli podvoz na Ljubljanski? In kdo je bil izvajalec del? Poglejte, kako danes zgleda prehod pred krožiščem. Bo kdo odgovarjal? Isto vprašanje sem postavil, ko so Koroško razkopali teden dni po preplastitvi, vendar mi ni mestni inšpektor nikoli odgovoril,« je med drugim zapisal bralec v Facebook skupini Moj Maribor.

O 'spranem' prehodu za pešče ob novem podvozu na Ljubljanski ulici, ki razburja domačine, smo poročali že pred dnevi, a zdaj je Mestna občina Maribor priznala, da je neobstojnost talnih označb na prehodu za pešce v krožišču Ljubljanske in Jezdarske ulice posledica manj ugodnih pogojev za barvanje talnih označb v času izvajanja del. 

»Vremenski pogoji po izvedbi obrabne plasti asfalta v krožišču Jezdarske in Ljubljanske namreč niso bili najbolj ustrezni za barvanje talnih označb. Te pa je bilo zavoljo sprostitve prometa skozi nov podvoz pod železniško progo na Ljubljanski ulici potrebno zarisati, kljub pričakovani hitrejši obrabi talnih označb,« na vprašanja Mariborinfo odgovarjajo v Mestni občini Maribor. 

Obljubljajo, da bodo talne označbe obnovljene, ko bodo vremenski pogoji za delo ustrezni.

Izgradnja podvoza pod železniško progo na Ljubljanski ulici, ki je bila ocenjena na devet milijonov evrov, predstavlja eno največjih državnih investicij v prometno infrastrukturo v Mestni občini Maribor.

Vodja projekta je bilo ministrstvo za infrastrukturo, prispevalo je 60 odstotkov denarja za investicijo, preostali znesek je na plečih mariborske občine. Dela je izvedel konzorcij Pomgrad, SŽ – Železniško gradbeno podjetje Ljubljana in GH Holding.

Na Ljubljanski ulici so uredili nivojsko križanje železniške proge in ceste s pripadajočimi križišči in navezovalnimi cestami. 

Na novo so železniško postajališče, vzpostavili so omenjeni krožišči na stiku z Ulico Moše Pijade in Masarykovo ulico ter z Jezdarsko ulico in kolesarsko stezo. Na strehi podvoza sta na obeh straneh železniške proge urejena dva manjša trga.

Poleg gradnje podvoza je v sklopu investicije vključena še celovita obnova in revitalizacija Magdalenskega parka, ki pa še ni zaključena.

Komentarji (5)

občinski malar (ni preverjeno)

Kak ste malenkostni ferdamani taborčani ? Kaj bi radi meli rdečo pobarvano ? Kupite si barvo pa štrihajte .

TABORČAN (ni preverjeno)

KAJ JE OČINSKI MALAR

In reply to by občinski malar (ni preverjeno)

svetovalec za … (ni preverjeno)

kaj takšnega lahko z družbenim denarjem naredi samo tele od teleta

Spellbound Dizzy (ni preverjeno)

Pa kaj to delajo (barvajo) diletanti, ki ne poznajo barve in vremenskih pogojev. Zelo površni odgovor, ki ne prepriča........

Svetnik (ni preverjeno)

Kupite si farbo in farbajte kaj ste pa drajsali ? Poglejte okoli občine kako imamo lepo pobarvano .

Starejše novice