V Mariboru naj bi že prihodnji teden stekel promet skozi novo zgrajeni podvoz pod železniško progo na Ljubljanski ulici (foto: Jože Kokol).
Avgusta lani so se pričela dela za izvedbo podvoza pod železniško progo na Ljubljanski ulici, saj je tamkajšnji nivojski prehod bil z vidika prometne varnosti neustrezen. Zdaj se zaključujejo.

»Odprtje podvoza je načrtovano v ponedeljek,« je za STA potrdila ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek. S tem bodo po petnajstih mesecih ponovno sprostili promet v tem delu mesta. 

Stari nivojski prehod v bližini Univerzitetnega kliničnega centra Maribor je bil z vidika prometne varnosti neustrezen.

Kaj prinaša izvedba podvoza?

Na Ljubljanski ulici pričakujte urejeno nivojsko križanje železniške proge in ceste s pripadajočimi križišči in navezovalnimi cestami. 

Z izgradnjo podvoza in spremenjenimi prometnimi ureditvami vozišč in križišč za motorna vozila, kolesarje in pešce na cestni infrastrukturi ter posegi na železniški infrastrukturi bo na omenjenem območju omogočena večja pretočnost prometa in zagotovljena večja varnost udeležencev v prometu.

Na novo je urejeno tudi tamkajšnje železniško postajališče, vzpostavili so krožišča na stiku z Ulico Moše Pijade in Masarykovo ulico ter z Jezdarsko ulico in vzpostavili kolesarsko stezo

Na strehi podvoza sta na obeh straneh železniške proge urejena dva manjša trga.

Poleg gradnje podvoza je v sklopu investicije vključena še celovita obnova in revitalizacija Magdalenskega parka.

Vodja projekta je ministrstvo za infrastrukturo, bo prispevalo 60 odstotkov denarja za investicijo, ostalo je na plečih mariborske občine. Dela izvaja konzorcij Pomgrad, SŽ - Železniško gradbeno podjetje Ljubljana in GH Holding.

Foto: Jože Kokol

Komentarji (1)

Dravski gusar (ni preverjeno)

Bravo, cim vec dobrih in pozitivnih informacij nasem mestu, to je zelo pomembno, dovolj je bilo nerganja in jamranja!

Starejše novice