V Mariboru naj bi že prihodnji teden stekel promet skozi novo zgrajeni podvoz pod železniško progo na Ljubljanski ulici.

Prihodnji teden se na Ljubljanski ulici v Mariboru odpira nov podvoz, s čimer se bo po petnajstih mesecih ponovno sprostil promet v tem delu mesta. Po besedah ministrice za infrastrukturo Alenke Bratušek ostaja projekt znotraj zastavljenih časovnih in finančnih okvirjev.

»Odprtje podvoza je načrtovano v ponedeljek,« je danes za STA potrdila ministrica za infrastrukturo.

Ena izmed največjih državnih investicij

Izgradnja podvoza pod železniško progo na Ljubljanski ulici, ki je bila ocenjena na devet milijonov evrov, predstavlja eno največjih državnih investicij v prometno infrastrukturo v Mestni občini Maribor.

Gradbena dela so se začela avgusta lani, zaradi zaprtja te pomembne prometne žile pri Univerzitetnem kliničnem centru Maribor pa so bile mnogo bolj obremenjene okoliške ceste in spremenjene proge mestnih avtobusov.

Nič več čakanja

Z izgradnjo podvoza se odpravlja nivojski prehod Ljubljanske ulice čez regionalno železniško progo Maribor - Prevalje, kar pomeni, da voznikom ob prehodu vlaka ne bo več treba čakati pred zapornicami. Ob tem so na novo uredili tamkajšnje železniško postajališče, vzpostavili novi krožišči in uredili kolesarsko stezo, ki je ločena od vozišča, poroča STA.

Vodja projekta je ministrstvo za infrastrukturo, bo prispevalo 60 odstotkov denarja za investicijo, ostalo je na plečih mariborske občine. Dela izvaja konzorcij Pomgrad, SŽ - Železniško gradbeno podjetje Ljubljana in GH Holding.

Starejše novice