Foto: Chateau Ramšak
Glamping naselje v vližini Maribora ob dvesto let starem dvorcu v posebnih šotorih nudi vse udobje petzvezdičnega doživetja.

Glamping je v svetu vse bolj priljubljena oblika kampiranja, ki pa pravzaprav to ni. Kljub neposrednemu stiku z naravo namreč ponuja udobje hotelske sobe in tak način oddiha tudi k nam privablja vse več tujih gostov. Očitno se tega posla najbolje lotevajo v Počehovi pri Mariboru. Tamkajšnji Chateau Ramšak je bil namreč izbran za najboljši glamping pri nas.

»Tukaj je zakonska postelja, zelo udobna, naši gostje pravijo, potem tukaj notri je tudi klima, zadaj je skrita kopalnica, ki vključuje vse, kar je pač udobje hotelske sobe. Mi radi rečemo, da gre za hotelsko sobo v naravi,« pojasnjuje Špela Dolinar iz Glamping dvorca Ramšak.

Šotor se na prijetnih 24 stopinj Celzija ogreje tudi pozimi. Na terasi pa za toplo vzdušje poskrbi masažna kad.

Najdejo jih gostje iz vsega sveta

Posebno doživetje nudi drevesna hiška, ki s spanjem v dreveni krošnji uresničuje otroške sanje gostov. Z glampingom je družina Ramšak nadgradila svojo vinogradniško zgodbo in pritegnila goste iz vsega sveta.

»Slovenija je v bistvu ena točka, ki je redkokomu znana, Maribor še manj, Počehova pa je tako rekoč mikrodestinacija in, da nas najdejo gostje iz vsega sveta, to je za nas fascinantno,« se zaveda Tomaž Ramšak.

Foto: Chateau Ramšak

Ponudba, ki temelji na vinski tematiki

Poleg udobja in stika z naravo so posebnost glampinga v Počehovi vinogradi v neposredni bližini. Gre pravzaprav za prvi vinski glamping pri nas. »Vsa naša ponudba temelji na vinski tematiki. Ponujamo našim gostom vinske masaže, potem degustacije vina, zaradi tega ker imamo lastne vinograde,« pojasnjuje Dolinarjeva.

Med degustacijo si gostje ogledajo tudi eno največjih vinskih preš v Evropi, nato pa okušajo predvsem bela vina. Navdušila so tudi Indijce.

»So pa tudi zanimivi seveda Francozi, pri katerih imamo malo rešpekta, ker so vseeno iz dežele vina in se nam malo noge zašibijo včasih,« priznava Tomaž Ramšak.

Glamping, ki je najboljši pri nas

A noge se zašibijo očitno neupravičeno, sicer glamping Ramšak ne bi bil izbran za najboljšega pri nas. Gostom nudi umik pred stresnim vsakdanjikom v naravo:

»Naši gostje pridejo sem nekak uživat mir, zjutraj jih zbudijo ptički, zvečer gledajo zvezde iz jakuzija.« In za vse to so gostje pripravljeni plačati tudi več.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice