Bernarda Jurič, slovenska ultramaratonska kolesarka danes odpotuje v Avstralijo, kjer se bo udeležila 6.500 kilometrov dolgega kolesarskega maratona.

Na povabilo organizatorjev se bo  udeležila epskega ultra kolesarskega  6.500 kilometrov dolgega maratona s severa na jug Avstralije. Bernarda je edina ženska, prva Slovenka in Evropejka, ki bo sodelovala na tem izredno zahtevnem kolesarskem podvigu. 

»Preprosto se, ko premikaš noge, nekaj zgodi v glavi. Če  si sam in poganjaš pedala skozi pokrajino, v kateri ni skoraj ničesar, se spremeniš, tvoja zavest se spremeni. Želiš si glasbe a v tišini ti gre na živce. Pogovarjala sem se sama s sabo, gledala v nebo in naglas govorila imena zvezd in ozvezdij ter se smejala,« pove Bernarda Jurič.

FOTO: Srdan Mohorič

»Še nekaj dni in začela bom poganjati kolo od Cape Yorka  na severu Avstralije preko Cairnsa do Longreacha v tropskem pasu, do Byron Baya na vzhodni obali, Lithgowa, preko Blue Mountains in Wilson Proma na jugu. In kaj si želim na cilju? Močno objeti tista dva kamna, slišati Golico in odplesati polko v visokih petkah,« še doda Bernarda.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice